Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk vergeet zichzelf te belonen

Urk heeft zichzelf in de wedstrijd tegen DVS’33 tekort gedaan door zichzelf niet te belonen. Kansen kreeg de ploeg van Hennie Spijkerman wel degelijk. Zelfs met een man meer was Urk niet in staat het verschil te maken. Integendeel, de Gelderse formatie pakte alsnog 1 punt en was daarmee het meest gelukkig. Urk daarentegen droop teleurgesteld af.

Onder ideale omstandigheden liet scheidsrechter Winter om 15.0 uur aftrappen. DVS’33 liet met regelmaat zien dat het voetballend gezien over de nodige bagage beschikt. Toch was het Urk dat als eerste voor gevaar wist te zorgen. Achtereenvolgens Riekelt Nentjes en Hessel Snoek waren niet in staat om de geboden mogelijkheden in doelpunten om te zetten. De bezoekers speelden verzorgd voetbal, maar Urk was de ploeg die voor het meeste gevaar zorgde. Jan Ras stuurde Lucas Tol weg en in kansrijke positie wist de aanvaller de bal niet tussen de palen te krijgen. Zonder treffers werd de rust bereikt en dat mocht gerust een wonder heten.

Na de hervatting brak de wedstrijd pas echt los. De eerste kans was voor Lucas Schraal. Scheidsrechter Winter zag zich genoodzaakt om Hilal Ben Moussa met rood uit het veld te sturen. De rapen leken gaar en DVS’33 leek even volledig de kluts kwijt te zijn. Toen 4 minuten later Urk nog eens een strafschop mee kreeg, nadat Lucas Tol onderuit werd geschoffeld, was het helemaal feest. Riekelt Jan Brands pakte zijn verantwoording en ging achter de bal staan. Zijn 11 – metertrap werd feilloos benut. Urk zou vanaf nu het geduld moeten opbrengen en wachten op de ruimtes die er zouden ontstaan en de kansen die hieruit zouden voortkomen. Kansen op een tweede doelpunt kreeg Urk zeker. Echter, de thuisploeg verzuimde om de wedstrijd in het slot te gooien. In een overtal situatie ging Jan Ras er vandoor. Hij hoefde de bal alleen maar breed te leggen op een medespelers. Tot ontzetting zat er een been tussen van een verdediger van DVS’33. Uit de tegenaanval counterde de ploeg uit Ermelo zich richting de vesting van Richard Strijker. Uiteindelijk leverde dit een corner op, welke tot verbazing van velen achter Strijker werd gekopt. Ondertussen had Stef Nijland zijn fantastische traptechniek geëtaleerd door zowel de dwarsligger als de paal te raken vanuit een vrije trap. In de slotfase kregen beide ploegen nog mogelijkheden om de winst te pakken, gescoord werd er niet meer.


Bij DVS’33 waren ze blij met deze niet meer verwachte meevaller. Urk daar tegenover kon zichzelf wel voor het hoofd slaan. Een zeker lijkende overwinning werd kinderlijk eenvoudig uit handen gegeven. Weliswaar had het publiek een onderhoudende wedstrijd onder ogen gekregen, het resultaat viel tegen en dat was iets wat pijn deed. Ondanks deze tegenvaller liep Urk 1 punt verder weg van de p/d plaatsen. De afstand is op dit moment 6 punten en dat geeft de SV Urk aanhang, ondanks alles een positief gevoel!

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133