Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk verliest volkomen verdiend van DVS’33

Urk heeft in de wedstrijd tegen DVS’33 haar meerdere moeten erkennen. Aanvankelijk leek Urk nog gelijke tred te kunnen houden met de formatie uit Ermelo. Maar naarmate de wedstrijd vorderde was de ploeg uit Ermelo eenvoudigweg een maatje te groot. Met een dikverdiende zege op zak vertrokken de bezoekers van de Bult!

Zonder de geblesseerde Jan Ras zou Urk de strijd moeten aangaan met DVS’33. Als vervanger stond Lucas Nagel binnen de lijnen. Daarnaast was er de terugkeer van Bennie Dunnink. De aanvoerder was weer zover hersteld dat het verantwoord was om te starten. Riekelt Jan Brands begon eveneens aan de aftrap. De ploeg van Peter Wesselink kon bij een positief resultaat prima zaken doen. Echter, voorwaarde was dan wel om DVS’33 aan de Urker zegekar te binden. En dat zou geen gemakkelijke opgave worden. De beginfase was hoopgevend. Al gauw was Het Lucas Schraal die de openingstreffer produceerde. Weggestuurd door Lucas Tol dook de snelle aanvaller vrij op voor de neus van doelman Dean Bredewolt. Het schot wat Lucas losliet was te machtig voor de sluitpost uit Ermelo. Hierna was het DVS’33 dat de regie in handen nam en niet meer weg gaf. Twee keer vanuit een corner profiteerden de bezoekers optimaal van desorganisatie bij Urk. Achtereenvolgens Adriaan Kruisheer en Nicky van Hilten waren het feestvarken. Na deze tegenvallers moest de ploeg van Peter Wesselink met het uitvallen van Bennie Dunnink opnieuw het nodige incasseren. Klaas Kramer kwam als invaller binnen de lijnen. Nicky van Hilten zorgde 7 minuten voor de pauze dat DVS’33 verder wegliep. Van Hilten kwam goed voor zijn directe tegenstander en kopte vrijwel ongehinderd binnen. En eerlijk is eerlijk, DVS’33 verdiende op dat moment de voorsprong! Vlak voor het verstrijken van de eerste 45 minuten kreeg Stef Nijland een dot van een kans. Vrij voor Richard Strijker wist hij niet tot scoren te komen. Een tam spelend Urk had zich behoudens de beginfase de kaas wel erg makkelijk van het brood laten eten.


Na de pauze zou je mogen verwachten dat Urk zou gaan stormen. Het tegendeel bleek waar te zijn. Met de moed der wanhoop werd weliswaar naar de aansluitingstreffer gezocht, overtuigend was het allerminst. Peter Wesselink probeerde met een dubbele wissel het duel meer leven in te blazen. Maar ook de wissels kon het verschil niet maken. DVS’33 hoefde niet meer zo nodig. En Urk was eenvoudigweg niet in staat nog een bres te slaan. Het was aan de bezoekers te danken dat deze niet verder wegliepen van Urk. Kansen daarvoor waren er wel degelijk. Met een verdiende nederlaag stapte Urk na 90 minuten van het veld. Teveel spelers hadden vandaag hun niveau niet gehaald. Aan de andere kant was het ook geen schande om van dit DVS’33 te verliezen. De ploeg herbergt enkele begenadigde spelers die je wel om een boodschap kan sturen. Door deze nederlaag zal Urk in de resterende 5 duels nog wel aan de bak moeten om de benodigde punten te halen.

Urk – DVS’33 1 – 3 ( 1 – 3 )
1 – 0 Lucas Schraal 9 e
1 – 1 Adriaan Kruisheer 16 e
1 – 2 Nicky van Hilten 19 e
1 – 3 Nicky van Hilten 38 e

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133