Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk verrast VVSB en pakt belangrijke driepunter

Urk heeft na de nederlaag welke het opliep tegen Staphorst, de draad weer opgepakt en 3 kostbare punten weten te behalen bij VVSB in Noordwijkerhout. Naast de eigen overwinning, waren de uitslagen elders ook positief en kan de ploeg van Peter Wesselink met vertrouwen de zware wedstrijden van Volendam en Genemuiden tegemoet zien.


Evenals de heenwedstrijd het geval was, liet VVSB voor eigen publiek opnieuw zien dat het een behoorlijk balletje kan trappen. Urk liet het spel aan de thuisploeg die met name via de zijkant dreigend waren, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Urk was in deze fase niet in staat hier iets tegenover te stellen. Tegen het einde van de eerste helft werd Urk wat dreigender en wist zowaar op voorsprong te komen. Een voorzet van Iede Nentjes werd koppend afgerond door Lucas Schraal. Hierna moest trainer Wilfred van Leeuwen met twee keer geel van het veld, wat natuurlijk niet in het nadeel was van Urk. Eigenlijk tegen de verhoudingen in, maar niemand bij Urk die daarom maalde, werd de rust bereikt.


Na de thee eenzelfde spelbeeld. VVSB de ploeg met het meeste balbezit en Urk heel leep wachtend op de foutjes van de opponent uit Noordwijkerhout. Na ruim een uur spelen was Urk opnieuw dodelijk effectief. En wederom was Lucas Schraal de doelpuntenmaker. VVSB gooide alle schroom van zich af en met nog meer risico ging het op zoek naar de aansluitingstreffer. Monir Mounji zorgde er met een fraaie goal na 70 minuten voor dat de spanning weer terug kwam in de wedstrijd. In een bloedstollende slotfase, waarbij VVSB alles op alles gooide om langszij te komen, bleef de brigade van Peter Wesselink uiterst kalm. Vlak voor tijd kreeg Urk op een gunstige plek een vrije trap mee. Iede Nentjes belastte zich met dit klusje en schoot de bal op heerlijke wijze binnen. VVSB moest haar meerdere erkennen en boog het hoofd. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Baars gingen de Urker handen omhoog en kon er een belangrijke driepunter worden bijgeschreven. Een uiterst effectief Urk had zichzelf een uitstekende dienst bewezen!

VVSB – Urk 1 – 3 ( 0 – 1 )

41. Lucas Schraal 0-1
62. Lucas Schraal 0-2
70. Mounir Mounji 1-2
87. Iede Nentjes 1-3

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133