Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk versus DVS’33 op voorhand een mooie affiche

Wedstrijddag 29 staat Urk in DVS’33 de volgende opponent te wachten. De formatie uit Ermelo is sinds het vertrek van trainer Patrick Loenen op stoom gekomen en tonen sindsdien de potentie die de ploeg werkelijk heeft. Het zal dan een behoorlijke klus voor de equipe van Peter Wesselink worden om de geelzwarten van zich af te houden.


Zwaar bevochten zege in heenwedstrijd
De heenwedstrijd wist Urk met het kleinst mogelijke verschil naar zich toe te trekken. Lucas Nagel bleek na 4 minuten de beslissende treffer te hebben gescoord. Urk liet zich inzakken en liet het spel aan DVS’33. Die lieten de bal plichtmatig rondgaan zonder echt gevaarlijk te worden. Vanuit een goede organisatie bleef Urk keurig overeind. Na de thee ging de thuisploeg met 3 spitsen spelen. Dit leverde enkele hachelijke momenten op voor de neus van Richard Strijker. Echter, deze zorgde met een aantal fantastische reddingen dat zijn ploeg op de been bleef. In de counter kreeg Urk ook een aantal keren de mogelijkheid om de score uit te breiden en zo de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Omdat er geen treffers meer te bewonderen waren, viel Urk een zwaarbevochten zege ten deel.


Trainerswissel pakt goed uit
Maandag 5 februari kwam naar buiten dat de wegen van Patrick Loenen en DVS’33 zich gingen scheiden. De club gaf aan dat in goed overleg de samenwerking was beëindigd vanwege aanhoudende wisselvallige resultaten en de tegenvallende plek op de ranglijst. Loenen was bezig aan zijn eerste seizoen bij de club uit Ermelo. John Kamphuis promoveerde van assistent – trainer tot hoofdverantwoordelijke, een functie die hij volgend seizoen ook zal gaan vervullen. Zorgde de wisseling van de wacht op de trainersstoel voor de uiteindelijke ommekeer bij de ambitieuze Gelderse club? Enerzijds wel. Anderzijds werd door het tussentijds aantrekken van de ervaren Younes Mokhtar ( oud – prof bij o.a. PEC Zwolle en FC Twente ) en Abdel el Bachir ( TEC uit Tiel ) een kwaliteitsinjectie gegeven aan de aangeslagen Ermelose formatie. Dit leverde DVS’33 geen windeieren op want sindsdien is de stijgende lijn duidelijk zichtbaar en hebben ze weer volop hoop gekregen op rechtstreeks lijfsbehoud.


DVS’33 op stoom
In de vorige speelronde trof DVS’33 op eigen veld het Katwijkse FC Rijnvogels. Met een overduidelijke 5 – 1 zege werd FC Rijnvogels tot figurant gemaakt. Bij de rust stond het nog 1 – 0 voor de thuisploeg. Na de break liep DVS’33 weg van de Zuid – Hollandse opponent. Met de winst op zak gaat DVS’33 vol goede moed richting Urk om daar de goede serie een vervolg te geven. Gesteund door de twaalfde man aan Urk als thuispelende ploeg de heerlijke uitdaging om hier een passend antwoord op te geven.


Spektakel in Harkema
Urk moest naar het mooie Friesland om daar de degens te kruisen met Harkemase Boys. In een waar spektakelstuk wisten Harkemase Boys en Urk de aanwezige toeschouwers kostelijk te vermaken. Het eerste bedrijf vielen er aan beide kanten al twee treffers. Na de rust deden beide ploegen het nog eens dunnetjes over door nog eens 4 keer de roos te treffen. Na 90 knotsgekke minuten floot scheidsrechter Winkel af voor een vermakelijk duel dat bol stond van fouten, maar veel vergoedde door het scoreverloop.

De aftrap op sportpark de Vormt is 15:00 uur. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Rob Souwen. Aan de zijlijn zal de leidsman worden geassisteerd door de heren Thimo Deden en Thijmen Schimmel. Rest mij om het arbitraal trio en alle aanwezige supporters een heerlijke voetbalmiddag toe te wensen, waarbij sportiviteit uiteraard hoog in het vaandel mag staan.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133