Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk versus Harkemase Boys een garantie voor spektakel

Na Sparta Nijkerk en VVOG, staat de brigade van trainer Gert Jan Karsten in Harkemase Boys de derde opponent voor eigen publiek te wachten. De Friezen kenden een teleurstellende seizoensopening. Toch zal Urk zich daar niet blind op moeten staren. Het zal dus zeker geen appeltje eitje gaan worden, integendeel zou ik haast zeggen. Wedstrijden tussen Harkemase Boys en Urk werden vaak op het scherpst van de snede gespeeld. Komende zaterdag zal dat niet anders zijn. Alle ingredi├źnten om een spectaculaire wedstrijd onder ogen te krijgen zijn ruimschoots aanwezig.

Eerste driepunter zorgt voor vertrouwen
De ambities die ze bij Harkemase Boys voor ogen hebben, komen niet overeen met de tot dusver behaalde resultaten. Tot grote teleurstelling van de fanatieke twaalfde man die Harkemase Boys heeft, zijn de roodhemden aan een heel matige competitiestart bezig. Zo werd er achtereenvolgens verloren van ASWH, DOVO en ACV. Tegen Staphorst wist de ploeg uit Harkema pas het eerste puntje te pakken. Vorige week moest Harkemase Boys naar de duin┬á en bollenstreek om daar de degens te kruisen met Ter Leede. Ook daar ging het aanvankelijk niet helemaal naar wens, maar 8 minuten voor tijd wist Jhurrey Margaritha toch de verlossende 0 – 1 tegen de touwen te prikken. Hiermee bewees hij zijn ploeg een enorme dienst en zorgde ervoor dat Harkemase Boys de eerste driepunter van het seizoen wist te halen. Met de eerste competitiezege op zak zal het met het nodige vertrouwen richting de Bult afreizen. Urk is dus gewaarschuwd!

Met beide benen op de grond
Bij Urk weten ze weer wat verliezen is. Na de attractieve wedstrijd bij ACV, moest de ploeg van Gert Jan Karsten 4 dagen later aantreden tegen ASWH. Gezien de stand op de ranglijst zou je er vanuit gaan dat dit geen probleem moest opleveren. Hoe anders bleek de praktijk te zijn. Na een 2 – 0 achterstand bij de rust, liep ASWH na de pauze verder weg. De 3 – 0 was enigszins geflatteerd, onverdiend was het geenszins! Strijdlust had Urk zeker getoond, maar de derde wedstrijd in een week bracht duidelijk aan het licht wat Karsten al geruime tijd roept. De fitheid van zijn groep is gewoon nog niet optimaal. Tegen ASWH was te zien dat de tank leeg was. Kansen kreeg Urk overigens wel, maar ook hier bleek dat de scherpte op de beslissende momenten ontbrak. En hoe tegenstrijdig het misschien ook wel klinkt, de staf zal nu, vooral op de momenten dat het kan, de teugels enigszins moeten laten vieren en daar waar nodig rust pakken.

Urk gaat voor derde thuiszege
Met de noordelijke klassieker tegen Harkemase Boys in het vooruitzicht zal Urk zich weer moeten opladen voor de volgende krachtsinspanning. Voor eigen publiek is Urk er alles aan gelegen om de tegenvaller welke men in Hendrik – Ido – Ambacht incasseerde, weg te spoelen middels een positief resultaat tegen Harkemase Boys. Gesteund door de eigen aanhang zal Urk alles in het werk stellen om opnieuw een driepunter op het conto bij te schrijven. Hopelijk krijgt het aanwezige publiek een attractieve wedstrijd te zien met veel spektakel. Scheidsrechter Paarhuis is door de KNVB afgevaardigd om deze clash, die om 15.00 uur losbarst, samen met zijn assistenten tot een goed einde te brengen.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print