Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk vloert koploper Volendam

In een meeslepende voetbalgevecht en in een heerlijke ambiance heeft Urk lijstaanvoerder Volendam met 4 – 2 over de knie weten te leggen. Deze zege betekende voor Urk weer meer lucht en voor de bezoekers uit Volendam betekende dit dat ze naast de periodetitel grepen. Genemuiden dat op de loer lag ging er nu met de periode vandoor en mag zich tot volgende week de nieuwe koploper noemen.


De beginfase deden de ploegen weinig voor elkaar onder. Na een kwartier leek de wedstrijd zich enigszins te kantelen in het voordeel van Volendam. Toch was het Urk dat de eerste speldenprik uitdeelde. Lucas Schraal kwam net tekort om voor gevaar te zorgen. Uit een vrije trap kwam Volendam op voorsprong. Weifelend optreden van Urker kant zorgde ervoor dat Perry Karregat zijn ploeg op voorsprong bracht. Even was Urk de kluts kwijt. Nauwelijks 1 minuut later verzuimden de oranjehemden de voorsprong te verdubbelen. De ploeg van Peter Wesselink kwam hiermee goed weg. Drie minuten na de
openingstreffer zorgde Iede Nentjes ervoor dat Urk weer op gelijke hoogte kwam. Een meevaller omdat Urk in deze fase het moeilijk had. Het doelpunt leek de wedstrijd definitief los te breken. Het eerste bedrijf werd met een gelijke stand afgesloten.


Na de rust bleek dat Iede Nentjes uit voorzorg was achtergebleven in de kleedkamer. Zijn vervanger was Tim Ras. Lucas Tol trof eerst nog de paal. Even later bekroonde Jan Ras zijn goede wedstrijd met een fantastisch doelpunt. Het schot wat Jan losliet was verwoestend en de keeper van Volendam heeft deze kanonskogel alleen maar langs hem heen horen suizen. Sportpark de Vormt schudde op haar grondvesten. Na deze goal ging Volendam nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en voerde de druk zienderogen op. Een ongelukkig eigen doelpunt van Lubbert Post bedierf voorlopig de pret. Met deze tussenstand zou Volendam zich mogen kronen tot periodekampioen. De leeg gestreden Pieter Brands werd vervangen voor Jarno van Essen. Laatstgenoemde bekroonde zijn invalbeurt met twee doepunten in de slotminuten. Beide keren werd Jarno heerlijk weggestoken en alleen voor de Volendam keeper wist hij tot scoren te komen. Het gejuich wat de Urk supporters produceerden ging ruim over de toegestane aantal decibellen heen. De buit was binnen en Urk had opnieuw aangetoond dat het tegen voetballende ploegen uitstekend uit de voeten kan. Volgende week wacht in Genemuiden opnieuw een heuse krachtmeting voor Urk.


Urk – Volendam 4 – 2 ( 1 – 1 )
27 e Perry Karregat 0 -1
30 e Iede Nentjes 1-1
55 e Jan Ras 2 -1
66 e Lubbert Post (e.d.) 2 -2
90 e Jarno van Essen 3 -2
92 e Jarno van Essen 4 -2

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print