Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk vol vertrouwen voor confrontatie met Harkemase Boys

Na de eclatante overwinning op Hoogeveen, zal de hoofdmacht van SV Urk komende zaterdag naar het Friese Harkema afreizen om daar de degens te kruisen met de plaatselijke trots. De Harekieten draaien tot nu toe een goed seizoen. Toch is er na de winterstop enige hapering in de Friese motor gekomen. Even leek het er op dat Harkemase Boys serieus mee zou gaan doen voor promotie naar de Tweede Divisie. Echter, op dit moment staat de ploeg van Marcel Post op eerbiedige afstand van Volendam en IJsselmeervogels en zal Harkemase Boys voorlopig een pas op de plaats moeten maken. Desalniettemin kan de brigade van Peter Wesselink een getergde thuisploeg verwachten.


Pak slaag
De heenwedstrijd eindigde in een flink pak slaag voor Urk. Daar leek het aanvankelijk niet op. Uit het niets kwamen de Boys op voorsprong. Daar bleef het niet bij, want nog voor de pauze besliste Harkemase Boys het duel door nog eens 3 keer de roos te treffen. Dramatisch verdedigen was hier mede de oorzaak van. Na de thee probeerde Urk er nog een wedstrijd van te maken. Echter wat men ook ondernam, Harkemase Boys gaf geen krimp en wist zelfs nog uit te lopen naar 0 – 6.


Generale
Naar aanloop van de wedstrijd tegen Urk speelde Harkemase Boys een uitduel bij FC Rijnvogels. In een waar spektakel eindigde deze wedstrijd uiteindelijk in 3 – 3. Bij de pauze hadden beide ploegen twee keer het vijandelijke net weten te vinden. Na de thee voegden FC Rijnvogels en Harkemase Boys hier nog een treffer aan toe en eindigde deze aantrekkelijke wedstrijd onbeslist. En dat was gezien het wedstrijdbeeld misschien ook wel de meest terechte uitslag. Met 9 punten achterstand op koploper IJsselmeervogels kan Harkemase Boys het kampioensschap uit het hoofd zetten. Het toetje in de vorm van de nacompetitie is voor de Friese periodekampioen nog de enige manier om de sprong hogerop te kunnen maken. Voordat het zover is resten er nog 7 wedstrijden. Deze zullen met beide handen worden aangegrepen om in topvorm aan deze klus te kunnen beginnen. Op de eigen Bosk willen de roodhemden tegen Urk alles op alles zetten om de punten in eigen huis te houden.


Urk bewees zichzelf uitstekende dienst
Urk moest op eigen veld aantreden tegen Hoogeveen en bewees zichzelf, door met 4 – 1 te zegevieren, een uitstekende dienst! Het restant van de competitie kan de brigade van Peter Wesselink met vertrouwen tegemoet zien. Opvallend is dat Urk buitenshuis evenveel punten heeft behaald als thuis. Zowel op de eigen Vormt als buiten de Urker haven werden 20 punten bijeen gespeeld. Wedstrijden uit het verleden tegen Harkemase Boys hebben meestal voor veel spektakel gezorgd. Hopelijk zal daar komende zaterdag een vervolg aan worden gegeven.


De wedstrijd die om 14:30 uur een aanvang zal nemen staat onder leiding van scheidsrechter Thom Winkel. Aan de zijlijn zal hij worden geassisteerd door de heren Robin Zandstra en Kamal El Hajjaji. We spreken de wens uit dat het arbitraal trio en de aanwezige supporters een sportieve en onderhoudende wedstrijd onder ogen mogen krijgen.

De twaalfde man die naar Friesland zal afreizen en de jongens willen steunen, de navigatie kan op het volgende adres worden ingesteld:

Sportpark de Bosk
De Bosk 20
9281NR Harkema

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133