Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk voor eigen publiek tegen Eemdijk

De komende twee weken speelt Urk wedstrijden tegen ploegen uit Bunschoten – Spakenburg. Allereerst staat het thuisduel tegen Eemdijk op de competitierol, om vervolgens een week later aan te treden tegen IJsselmeervogels. Zaterdag eerst dus de confrontatie met onze sportvrienden van Eemdijk.


Terug van weggeweest
VV Eemdijk is terug van weggeweest. Vorig jaar werden ze met overmacht kampioen van de Vierde Divisie. Daarnaast wist het ook beslag te leggen op de districtsbeker. In een meeslepende finale werd vv Scherpenzeel met 6 – 3 over de knie gelegd. Dit seizoen wil de formatie uit Bunschoten – Spakenburg zich handhaven. Met het aantrekken van 8 nieuwe spelers wil men dit voornemen kracht bijzetten. Trainer Willem Romp is bezig aan zijn vijfde seizoen bij de groenhemden. Aanvankelijk leek dit er niet op, omdat Romp het gevoel had dat nog een extra jaar iets teveel van het goede zou worden. Uiteindelijk rolde er een langer verblijf uit, omdat een verlenging voluit werd gedragen door de club! Van beide kanten waren ze dus niet op elkaar uitgekeken en daar spreekt alleen maar vertrouwen uit naar elkaar toe! Toch kwam vorige week naar buiten dat de trainer na dit seizoen de club gaat verlaten en aan de slag gaat bij het ambitieuze Sportlust’46 uit Woerden. De 38-jarige oefenmeester trekt na 5 mooie seizoenen de ( voor ) deur van sportpark de Vinken achter zich dicht.


Wisselvallige seizoensstart
De resultaten van Eemdijk zijn tot nu toe grillig te noemen. Uit de eerste 5 wedstrijden werden liefst 12 punten gehaald en was Eemdijk zelfs koploper. Daarna kwam de klad er enigszins in en werden nog maar 4 punten bijeen gesprokkeld. Met 16 uit 12 heeft Eemdijk slechts 2 punten achterstand op Urk. Toch moet de ploeg van Peter Wesselink er rekening mee houden dat ze een tegenstander tegenover zich zullen krijgen die moeilijk is te verslaan. In de vorige speelronde moest Eemdijk, na een spectaculaire en doelpuntrijke wedstrijd haar meerdere erkennen in Rijnvogels. In extremis wisten de bezoekers uit Katwijk via Aljereau Mercera de beslissende 3 – 4 op het scorebord te zetten en liet Eemdijk met een kater achter.


Belangrijke uitzege van Urk
In tegenstelling van Eemdijk wist Urk in Ermelo tegen DVS’33 wél tot een driepunter te komen. Na 4 weken zonder zege trok Urk in een spannende wedstrijd de driepunter over de streep. Al na 4 minuten drukte Lucas Nagel heerlijk af en zette, zo bleek na afloop, de enige en beslissende treffer op het wedstrijdformulier. De blijdschap na afloop was dan ook groot. Met vertrouwen wordt de naderende confrontatie tegen Eemdijk tegemoet gezien. Voor eigen publiek wil Urk aan klantenbinding doen en als het even kan de punten op sportpark de Vormt houden.


Namens de KNVB is scheidsrechter Max Broekhuizen aangewezen, om samen met zijn assistenten, de heren Thomas Verboven en Demian van Grieken de wedstrijd binnen de bekende perken te laten blijven. Ik spreek de wens uit dat het arbitraal trio, samen met alle aanwezigen, mogen genieten van een sportieve en onderhoudende wedstrijd.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133