Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk wacht pittige kluif in Assen

Na de derde opeenvolgende zege in de Derde Divisie, wacht de equipe van Gert Jan Karsten komende dinsdag wederom een pittige kluif als ACV in Assen de opponent zal zijn. In de voorbereiding oefenden de ploegen al tegen elkaar. ACV liet die middag zien dat het over een uitgebalanceerde ploeg beschikt die in alle linies over de nodige kwaliteiten beschikt. Het wordt voor Urk een uitdaging, om nu er om de punten wordt gespeeld, met een positief resultaat het Catawiki sportpark te verlaten.


ACV kent rijke historie
ACV, Asser Christelijke Voetbalvereniging werd opgericht in 1939, kent een behoorlijke erelijst. Zo wist de club naast diverse kampioensschappen, ook drie keer beslag te leggen op het landskampioenschap bij de amateurs. Daarnaast won het tweemaal de districtsbeker noord. Kortom, ACV kent een rijke historie! Het verleden heeft aangetoond dat de club landelijk gezien een voetbalbolwerk was. Zo bracht de club een aantal toptrainers voort. Wat te denken van Foppe de Haan, Ron Jans, Hans Westerhof en Joseph Oosting. Ook bekende spelers als Mariano Bombarda, Ab Gritter, Peter Hoekstra en Harry Sinkgraven, om er maar een paar te noemen, verdedigden ooit eens de clubkleuren van ACV.


Stroeve start voor de ploeg uit Assen
De ploeg van Ruud Jalving, die Fred de Boer na jarenlange trouwe dienst opvolgde, kent een stroeve seizoensstart. Zo kreeg ACV in de seizoensouverture middels een 1 – 3 nederlaag tegen DOVO een bittere pil te slikken. Wedstrijddag nummer twee wist ACV bij Ter Leede het eerste puntje binnen te slepen. Vorige week zaterdag stond de noordelijke clash tegen het nog puntloze Harkemase Boys op stapel. Na 90 minuten wist ACV uiteindelijk middels een 1 – 2 overwinning aan de goede kant van de score te blijven en verlieten met een driepunter sportpark de Bosk. Om een rol van betekenis te blijven spelen, was deze zege broodnodig! Voor eigen publiek wil ACV de stijgende lijn doortrekken tegen Urk.


Realistisch blijven
Hoe anders is het momenteel op Urk. De promovendus kende een meer dan voortreffelijke seizoenstart! Tegen achtereenvolgens Sparta Nijkerk, Sportlust’46 en VVOG werd het maximale resultaat behaald. Met 9 punten uit 3 gespeelde duels staat Urk ‘gewoon’ op de eerste plaats. Wie dat voor aanvang van dit seizoen zou hebben gezegd zou voor gek zijn verklaard. We kunnen niet anders dan concluderen dat het op dit moment crescendo gaat! Toch moeten we realistisch blijven. Trots op deze prestatie mag, maar dit mag zeker geen hoogmoed verschijnselen teweeg brengen. Tegen ACV zal de ploeg van Karsten opnieuw het beste uit zichzelf naar boven moeten halen en vanuit een goede organisatie de strijd moeten aangaan.


Ervaren leidsman
Scheidsrechter Erik ter Brake is door de KNVB aangesteld om de kraker tussen ACV en Urk te leiden. Samen met zijn assistenten zal de ervaren leidsman de wedstrijd, die om 20.00 uur zal beginnen, tot een goed einde moeten brengen. Hopelijk mag het arbitraal trio, samen met de aanwezige toeschouwers genieten van een sportieve en spannende wedstrijd.


De trouwe Urk supporters, die zaterdag ook in grote getale aanwezig waren op sportpark de Vormt en met eigen vervoer richting Assen zullen afreizen, de navigatie kan op het volgende adres worden ingesteld:
Catawiki sportpark
Kortbossen 1
9405 BM Assen

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133