Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk winnaar in heus voetbalgevecht

In en tegen Staphorst heeft het vlaggenschip van Urk 3 kostbare punten weten te veroveren! Onder moeilijke omstandigheden en in een waar voetbalgevecht, waarin van goed voetbal geen sprake was, bleek de ploeg van Hennie Spijkerman uiteindelijk de langste adem te hebben. Door dit resultaat heeft Urk aan zelfvertrouwen gewonnen en mag het met een gerust hart de spannende competitie uitspelen.

Nauwelijks was de wedstrijd onderweg of Freddy Quispel kreeg de eerste mogelijkheid. Ten koste van het weggeven van een corner kon erger worden voorkomen. Uit de toegekende hoekschop kopte Stan Haanstra doeltreffend raak. Bij Urk zou toch het besef aanwezig moeten dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. Een fout van Bennie Dunnink leidde bijna tot de 2 – 0. Freddy Quispel kreeg de bal voor de voeten een haalde verwoestend uit en geselde de dwarsligger. Hiermee kwam Urk met de schrik vrij. Hierna herpakte Urk zich en deelde wat speldenprikjes uit. Riekelt Jan Brands leek de gelijkmaker te maken door onbedaarlijk hard en op een fantastische wijze raak te schieten. Tot veler onbegrip werd deze beauty geannuleerd. Staphorst verzuimde om de voorsprong uit te breiden. Geheel vrijstaand zag Jurian van den Brink geen kans om de bal achter Richard Strijker te koppen. Met een fantastische redding hield Strijker de bal buiten de palen. Op slag van rust kopte Lucas Nagel op aangeven van Riekelt Nentjes de bal achter keeper Jorick Maats. Met een gelijke tussenstand werden de warme kleedkamers opgezocht. In die kleedkamers was het Staphorst dat zichzelf wel om de oren kon slaan. In plaats van een 2 – 0 voorsprong, was Urk op een cruciaal moment langszij gekomen. Deze last zou in het verdere vervolg zichtbaar zijn bij de gastheren uit Staphorst.

Na de thee regende het aanvankelijk pijpenstelen. Achteraf bleek dit niet in het nadeel van Urk te zijn. De wind was hierdoor behoorlijk afgenomen en Urk mocht hopen op meer. Met verzorgd voetbal zochten de bezoekers naar het beslissende moment om toe te slaan. Naarmate de minuten wegtikten trok Urk het initiatief naar zich toe. Wel moest het blijven oppassen voor de snelle omschakeling van Staphorst. Beide ploegen weigerden zich neer te leggen bij een gelijkspel. Dit leverde hachelijke momenten op voor beide goals. Echter, vijf minuten voor tijd beloonde Urk zichzelf door via invaller Hessel Snoek alsnog de overwinning in de wacht te slepen. De resterende minuten hield Urk stand en schreef zo 3 gouden punten bij! Toen de uitstekende scheidsrechter Dröge de wedstrijd tot het verleden blies was de opluchting zichtbaar! Urk steeg door de zege een plekje en kan met een gerust hart toeleven naar volgende week, als op eigen veld de zeer belangrijke confrontatie met ter Leede op stapel staat. Opnieuw een wedstrijd en finale op zich!