Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk wint doelpuntrijke wedstrijd van Sparta Nijkerk

Het vlaggenschip van Urk heeft in een waar spektakelstuk drie punten overgehouden tegen titelkandidaat Sparta Nijkerk. Aanvankelijk leek het er niet op dat de punten op de Vormt zouden blijven. De bezoekers deelden met name de eerste 45 minuten de lakens uit. Dat de formatie van Peter Wesselink halverwege de wedstrijd op gelijke hoogte stond mocht gerust een wonder heten. Na de thee herpakte Urk zich en wist uiteindelijk de tweede thuiszege op rij te bewerkstelligen. Grote man aan Urk zijde was Klaas Romkes. Met drie treffers werd Klaas het goudhaantje en niet onterecht tot man of de match uitgeroepen!


De beginfase was weer erg rommelig bij Urk. Sparta Nijkerk profiteerde al gauw van de desorganisatie bij de thuisploeg. Mark van de Weijden trof al na 3 minuten de roos. Enkele ogenblikken later kwam Urk goed weg, nadat Johannes Schrijver de bal inleverde bij een tegenstander en Sparta Nijkerk een opgelegde kans kreeg om de score te verdubbelen. Urk liet zich overduidelijk de kaas van het brood eten door de Nijkerkers. Het noodlot leek Urk nog meer te tarten toen Klaas Kramer geblesseerd het veld moest verlaten. Iede den Dulk was zijn vervanger en liet de tijd dat hij binnen de lijnen stond zien dat hij absoluut van waarde kan zijn voor de ploeg! Dat het edele voetbalspelletje vaak onberekenbaar is werd na 16 minuten wel duidelijk! Jarno van Essen werd binnen de beruchte lijnen over de knie gelegd en scheidsrechter Stegeman kon niet anders doen dan de bal op 11 meter te leggen. Klaas Romkes belastte zich met dit klusje en schoot feilloos raak. Drie minuten later profiteerde Urk van een fout achterin bij de bezoekers. Klaas Romkes was er als de kippen bij en schoot Urk naar een op dat moment volkomen onverdiende voorsprong. Met een voorsprong leek Urk de rust te halen. Echter, Sparta Nijkerk kwam in het zicht van het eerste bedrijf op gelijke hoogte middels een kopbal van Mark van der Weijden. Met een gelijke stand werd de kleedkamer opgezocht.


Meteen na de hervatting kwam Urk goed weg na opnieuw geschutter achterin. Deze keer kon Richard Strijker erger voorkomen. Gaandeweg het duel vorderde kreeg Urk iets meer grip op het spel en greep het initiatief. Doelman Mathijs Swaneveld moest het veld verlaten. De sluitpost leek enigszins dizzy en werd vervangen door Sem Steenis. Met enkele snelle counters werd Urk een aantal keren gevaarlijk. Lucas Schraal die weer enigszins in vorm begint te komen speelde zijn beste wedstrijd van het prille seizoen. Hij was in het vervolg een ware plaag voor zijn bewaker. Jammer genoeg kon Lucas geen voordeel halen uit enkele snelle uitbraken. Toch was het de thuisploeg die via wederom Klaas Romkes op 3 – 2 kwam. Een hattrick voor de zo vaak bekritiseerde Romkes deed de criticasters zwijgen! In de slotfase gooide Sparta Nijkerk alles op de aanval, wat Urk de nodige dotten van kansen opleverde. Evenzoveel keer stond het vizier niet op scherp. De oranjehemden zetten wel aan, de verdediging gaf in deze fase geen krimp. Uit een razendsnelle uitval was het Lucas Tol die met een weergaloos schot in de winkelhaak de zege leek veilig te stellen. Toch bleef Sparta Nijkerk met vereende krachten het vijandelijke doel opzoeken. In de extra tijd maakte Mark van der Weijden de 4 – 3 en was het nog even billenknijpen. Toen scheidsrechter Stegeman affloot konden de spelers samen met de aanwezige toeschouwers genieten van de overwinning. Een klaterend applaus van de dik tevreden twaalfde man viel de spelers ten deel.


Urk – Sparta Nijkerk 4 – 3 ( 2 – 2 )
0 – 1 Mark van der Weijden 3 e
1 – 1 Klaas Romkes 17 e ( penalty )
2 – 1 Klaas Romkes 19 e
2 – 2 Mark van der Weijden 45 e
3 – 2 Klaas Romkes 79 e
4 – 2 Lucas Tol 90 + 5
4 – 3 Mark van de Weijden 90 + 6

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print