Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk wint met tien man van Staphorst

Koploper Staphorst is na tien overwinningen op rij op Urk tegen een nederlaag aangelopen. Vlak voor het verstrijken van de negentig minuten wist de thuisploeg de winnende treffer te maken, en toen speelde het ook nog met tien man door een rode kaart (2x geel) voor Dick Hakvoort.

De eerste kansen waren voor Urk, maar vooral William de Boer had weinig geluk bij het afwerken. Toch kwam Urk na tien minuten op voorsprong door een doelpunt van Jan van Slooten. Een 1-0 stand die ook bij rust op het scorebord stond.
Na rust een fel aandringend Staphorst, dat al na zeven minuten spelen de gelijkmaker wist te maken door Martijn Brakke. Daarna ontspon zich een wedstrijd vol emotie en spanning. Staphorst wilde natuurlijk als koploper de drie punten meenemen, en toen Urk tien minuten voor tijd met tien man verder moest, leek dat ook te gebeuren. De thuisploeg rechte echter de rug, en wist vier minuten voor tijd zelfs te scoren. Die voorsprong werd met man en macht verdedigd, en uiteindelijk over de streep getrokken.