Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk wint van vv Heerenveen

Urk heeft de oefenwedstrijd tegen vv Heerenveen met 3-0 gewonnen. De eerste helft werd er niet gescoord, en tot ver in de tweede helft bleef de 0-0 op het scorebord staan. De laatste tien minuten werd het klasseverschil door de spelers van Urk in drie doelpunten uitgedrukt.

De eerste helft ging vrij gelijk op. De jonge ploeg van Heerenveen toonde geen ontzag en probeerde met verzorgd voetbal Urk te bestrijden. De ploeg uit Friesland wist echter slechts heel sporadisch gevaarlijk te worden. Urk daarentegen kreeg een aantal hele goede kansen, maar de scherpte ontbrak om al voor rust het verschil te maken.
Na rust was het Urk wat de klok sloeg, maar stond de paal een aantal keren succes in de weg. Pas tien minuten voor tijd werd de score opengebroken door Pieter Brands. De ban was gebroken, en ook Riekelt Jan Brands en Jon Hakvoort wisten voor het eindsignaal van scheidsrechter van Dijk nog doel te treffen.

Zaterdag staat de hervatting van de kompetitie op het programma, met een thuiswedstrijd tegen Swift uit Amsterdam.