Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

VV Staphorst – SV Urk een heuse finale!

Wedstrijddag 26 staat het vlaggenschip opnieuw een finale te wachten. Deze keer zal de formatie van Hennie Spijkerman richting de kop van Overijssel afreizen om in Staphorst de strijd aan te gaan tegen de plaatselijke trots. Op sportpark het Noorderslag zal het daarom een zeer belangrijke ontmoeting gaan worden. Vooraf kijken we reikhalzend uit naar de naderende clash tussen onze sportvrienden uit Staphorst en Urk.


Haast niet te nemen hobbel
Mede door de vele blessures leek het er even op dat Staphorst dit seizoen het lelijke eendje zou gaan worden van de Derde Divisie. Maar zoals we gewend zijn van deze club wisten ze zich op tijd te herstellen, de ruggen te rechten en zowaar werden er belangrijke driepunters binnengehaald. Dit gegeven heeft ervoor gezorgd dat de ploeg van Karlo Meppelink bijna zeker ook volgend seizoen is te bewonderen op dit niveau. Om hieraan te voldoen zullen er nog een aantal punten aan het totaal moeten worden toegevoegd. Voor eigen publiek wil Staphorst hier tegen Urk een begin mee maken. Laatstgenoemde ploeg zal dan ook een uiterst gretige opponent tegenover zich krijgen. Uit ervaring weten we dat Staphorst op eigen veld een haast niet te nemen hobbel is en als ze ook nog eens de steun van de fanatieke twaalfde man krijgen wordt deze hindernis alleen maar groter. In de gespeelde thuiswedstrijden verloor Staphorst er maar twee. Alleen DVS’33 Ermelo en Barendrecht verlieten de Staphorster vesting met een driepunter. Urk zal dan ook van goede huize moeten komen om het Noorderslag als winnaar te verlaten.


Urk loopt in mes
De heenwedstrijd op Urk liep Urk in het Staphorster mes en trok de ploeg van de na dit seizoen vertrekkende Karlo Meppelink aan het langste eind. Voor de pauze draaide het stroef bij Urk. Beide ploegen gaven elkaar weinig toe. Aanvaller Stan Haanstra was het die in de 25 e minuut Staphorst op voorsprong bracht. Dit werd tevens de ruststand. Na de pauze een veel feller Urk dat enkele grote kansen niet wist te verzilveren. De gelijkmaker hing in de lucht. Toch was het Staphorst dat de ontstane ruimtes optimaal wist te benutten en uit een counter de voorsprong verdubbelde. In blessuretijd redde Johannes Schrijver namens Urk nog wel de spreekwoordelijk eer. Een minuut later strooide Emiel Kwant nog meer zout in de open wond door de 1 – 3 aan te tekenen en bezorgde Urk daarmee de vierde opeenvolgende competitienederlaag.


Nagenoeg in veilige haven
In de generale voor de naderende kraker tegen Urk zou Staphorst op zaterdag 11 maart voor eigen publiek in actie komen tegen ter Leede. Echter, koning winter zorgde ervoor dat dit duel werd afgelast. Een week later had de KNVB een inhaalprogramma ingelast, waardoor Staphorst alsnog in actie kwam. De beginfase was voor de bezoekers uit Sassenheim. Doelman Jorick Maats, de beste keeper van de Derde Divisie, hield met enkele reddingen zijn ploeg op de been. Uiteindelijk herstelde Staphorst zich en wist middels een klinkende 3 – 1 zege het maximale resultaat te halen. Door deze zege heeft Staphorst zich nagenoeg in veilige haven gespeeld. En dat is gezien de matige start en vele blessures natuurlijk een puik resultaat! Met het nodige zelfvertrouwen zal Staphorst de belangrijke confrontatie met Urk aangaan.


Twee morele winnaars
Urk nam het op de eigen Vormt op tegen Volendam. De thuisploeg opende furieus en kwam al na twee minuten door Jan Ras op voorsprong. In het verdere verloop toonde Volendam weinig ontzag voor Urk en liep nog voor de pauze weg naar een 1 – 2 voorsprong. Na de hervatting bracht de ploeg uit Palingcity zelf de 1 – 3 op het scorebord en niemand geloofde meer in een goede afloop voor de thuisploeg. Toch zou Urk zich nog oprichten en twee keer doel treffen. Invaller Hessel Snoek bracht 8 minuten voor tijd de hoop weer terug in de Urker harten. Het gaspedaal werd ingetrapt en 2 minuten voor het verstrijken van de wedstrijd frommelde Jelle de Boer de 3 – 3 tegen de touwen. Na afloop zei Volendam trainer Berry Smit treffend: twee morele winnaars bij Urk – Volendam. ‘ Urk omdat ze alsnog 3 – 3 maken en wij omdat het onderlinge verschil 4 punten blijft in ons voordeel’.


Heerlijke voetbalmiddag
Vanuit Zeist is beslist dat scheidsrechter Sam DrögeGijs van Hout dit duel onder zijn hoede zal
nemen. Samen met zijn assistenten de heren Gijs van Hout en Robert Bruining zal deze het geheel binnen de bekende perken dienen te houden. Ik spreek de wens uit dat het arbitraal trio, samen met de spelers, de aanwezige supporters een heerlijke voetbalmiddag zullen bezorgen. Uiteraard vergezeld van sportiviteit zowel binnen als buiten de lijnen.


De twaalfde man die we massaal verwachten bij deze belangrijke kraker, de navigatie
kan op het volgende adres worden ingesteld:

Sportpark het Noorderlag
Parrallelweg 27
7951 AT Staphorst

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133