Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Weken van de waarheid

Na de wedstrijd tegen Staphorst staat Urk in Ter Leede wederom een finale te wachten. Deze keer mag de ploeg van Hennie Spijkerman voor eigen publiek tegen een directe concurrent een poging ondernemen om tot een driepunter te komen. De club uit de Bollenstreek heeft evenals Urk de punten keihard nodig. Winst tegen Ter Leede zou zeer welkom zijn! Om dit te verwezenlijken zal Urk met het spreekwoordelijke mes tussen de tanden moeten spelen.


Korte terugblik
In de heenwedstrijd had Urk na 5 opeenvolgende nederlagen iets recht te zetten. Ter Leede zou het slachtoffer moeten worden van de Urker dadendrang. Urk begon goed en creëerde kansen. Maar zoals wel vaker bleven deze allemaal onbenut. Ter Leede benutte de eerste beste mogelijkheid wél. Uit een corner kwam de thuisploeg op voorsprong. Met vereende krachten ging de ploeg van Gert Jan Karsten op zoek naar de gelijkmaker. Wat er ook werd ondernomen, doelpunten bleven uit. Na de thee drong Urk nog meer aan. Dotten van kansen bleven onbenut. Zelfs twee toegekende penalty’s werden om zeep geholpen. En zoals wel vaker, als jezelf de kansen onbenut laat, doet de tegenstander het wel. Twee treffers zorgden ervoor dat Urk gedesillusioneerd en opnieuw met lege handen het veld verliet.


Generale levert 1 punt op
De ploeg uit Sassenheim draait een matig seizoen. Uit 26 gespeelde duels wist de brigade van trainer Niek Oosterlee 27 punten bijeen te spelen. Dit betekent heel concreet dat de ploeg nog lang niet is gevrijwaard van zorgen. Vorige week speelde Ter Leede voor eigen publiek tegen Sparta Nijkerk. De eerste 20 minuten werden gedomineerd door Sparta Nijkerk. Toch was het Ter Leede dat als eerste het net wist te vinden. Vanuit corners waren de gastheren nog het meest gevaarlijk. Met een minimale voorsprong zocht Ter Leede de kleedkamer op. Na de pauze drong Sparta Nijkerk wel aan, maar moest tot de 88 e minuut wachten alvorens de gelijkmaker op het scorebord verscheen. Ter Leede kon weer een duur bevochten punt bijschrijven, terwijl Sparta Nijkerk op meer had gerekend.


Winst op karakter
Urk stond de zware wedstrijd uit bij Staphorst te wachten. De ploeg uit de kop van Overijssel is op eigen veld voor menig tegenstander een haast niet te nemen hindernis gebleken. Aanvankelijk leek Urk ook een pas op de plaats te moeten maken op sportpark het Noorderslag. Op een zwaar veld, met daarnaast wind en regen, zou het een hele opgave worden om de opgelopen schade te herstellen. Staphorst was een aantal keren dicht bij de 2 – 0, maar verzuimde de trekker over te halen. Riekelt Jan Brands zag een fantastische goal om onbegrijpelijke wijze worden afgekeurd. Vlak voor de rust kwam Urk toch nog langszij. Een voorzet van Riekelt Nentjes werd koppend afgerond door Lucas Nagel. Een beter moment was niet denkbaar geweest. Terwijl ze bij Staphorst baalden, groeide bij Urk het geloof in een goede afloop. Na de thee bleef Urk rustig en liet het balletje rondgaan, wachtend op een opening. Staphorst kreeg nog wel kansen, maar vond in Richard Strijker telkens een te groot obstakel. Terwijl iedereen zich leek te verzoenen met een gelijkspel, prikte Hessel Snoek namens Urk de bevrijdende 1 – 2 tegen de touwen. De tijd was voor Staphorst tekort om nog tot scoren te komen. Urk kon door deze zege drie zéér belangrijke punten bijschrijven.

Spannende en sportieve wedstrijd
Scheidsrechter Haico Michielsen is namens de KNVB aangesteld. Samen met zijn assistenten de heren Maarten Bolwerk en Lars Faber zal de referee deze zeer belangrijke wedstrijd moeten leiden. Hopelijk mag het arbitraal trio, samen met de aanwezige toeschouwers, genieten van een spannende en sportieve wedstrijd.


In zijn beste Duits zei onze gewaardeerde sportvriend Louis van Gaal in zijn tijd bij Bayern München het volgende: Der tod oder die gladiolen, oftewel: het is erop of eronder! Deze uitspraak van Louis van Gaal heeft toentertijd velen doen glimlachen. Toch heeft het mij tot nadenken gezet. Voor ons aller vlaggenschip is het de komende weken erop of eronder, te beginnen komende zaterdag tegen Ter Leede. De ploeg uit Sassenheim is een directe concurrent en kan bij winst op 5 punten afstand worden gezet. De steun van de twaalfde man is het restant van de competitie meer dan belangrijk. Laten we samen laten zien dat we als één blok achter de jongens staan!

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133