Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Werkwijze wedstrijdsecretariaat SV Urk

Dit document bevalt uitleg in instructies met betrekking tot het wedstrijdsecretariaat en is
bedoeld voor trainers, leiders, scheidsrechters en vrijwilligers binnen SV Urk.

Het wedstrijdsecretariaat is binnen SV Urk een belangrijke schakel en is verantwoordelijk voor:

  • Het onderhouden van de contacten met de KNVB en wedstrijdsecretarissen van andere verenigingen.
  • Het communiceren naar leiders, scheidsrechters, vrijwilligers en kantine bij afgelastingen of
    andere zaken rondom de wedstrijden.
  • Het indelen van de velden, scheidsrechters en kleedkamers op wedstrijddagen.
  • Het samen maken van het trainingsschema in afstemming met de jeugd commissie.
  • Het inplannen van oefenwedstrijden.

    Gezien het grote aantal teams binnen SV Urk gelden hiervoor een aantal spelregels.

Voorkeurstijd wedstrijden
SV Urk heeft voor elk team een aanvangstijd voor het spelen van thuiswedstrijden afgestemd. Het spelen van wedstrijden op de aangegeven tijd, is voor het wedstrijdsecretariaat wenselijk. Om zo de wedstrijddag op zaterdag organisatorisch goed te laten verlopen.

Het verschuiven van de aanvangstijd van een thuiswedstrijd 
Het wedstrijdsecretariaat kan de aanvangstijd van thuiswedstrijden verschuiven zonder dat hiervoor toestemming gevraagd hoeft te worden aan de KNVB of de tegenstander. Dit kunnen ze doen tot 8 dagen voor de wedstrijddag. Als een team op het geplande tijdstip niet kan spelen moet het verzoek om een andere aanvangstijd uiterlijk 10 dagen voor de wedstrijddag per mail ingediend zijn bij het wedstrijdsecretariaat. Geef in de mail aan om welk team het gaat, welke wedstrijd niet op het geplande tijdstip gespeeld kan worden, en op welk tijdstip er wel gespeeld kan worden. Vanwege de beperkte ruimte of andere verzoeken kan het voorkomen dat het verzoek niet ingewilligd kan worden. Het wedstrijdsecretariaat doet de oproep om alleen bij hoge uitzondering een wijziging aan te vragen.
Het verschuiven van de aanvangstijd kan ook korter dan 8 dagen voor de wedstrijddag, maar alleen indien de tegenstander hieraan mee wil werken en er ruimte is. Als verschuiven uiteindelijk niet mogelijk is, MOET de wedstrijd gespeeld worden. Speelt het team niet, dan zal de KNVB een boete opleggen. Mogelijk dat SV Urk deze kosten doorberekend aan het desbetreffende team.

Verschuiven van de aanvangstijd van een uitwedstrijd of verplaatsen van een wedstrijd 
Voor het verschuiven van de aanvangstijd van een uitwedstrijd of verplaatsen van een wedstrijd naar een andere dag, geldt dat dit alleen kan met toestemming van de tegenstander. De leider zal zelf contact op moeten nemen met de tegenstander, om een datum en/of tijdstip af te spreken. Als het gaat om het verplaatsen van een thuiswedstrijd naar een andere dag, informeer dan eerst bij het wedstrijdsecretariaat op welke dag en tijdstip er veldruimte is voor de wedstrijd. Dit kan eventueel ook door de weeks.
Als het gaat om het verplaatsen van een uitwedstrijd naar een andere dag, geef dan aan het
wedstrijdsecretariaat door welke datum en/ of tijd overeengekomen is, zodat zij op de hoogte zijn van de wijziging en kunnen verwerken in het programma. Als verschuiven uiteindelijk niet mogelijk is, MOET de wedstrijd gespeeld worden. Speelt het team niet, dan zal de KNVB een boete opleggen. Mogelijk dat SV Urk deze kosten doorberekend aan het desbetreffende team.

A en B categorie
Voor de officiële door de KNVB vastgestelde wedstrijden is er een verschil in de A-categorie en de B-categorie. Het verschil zit ‘m in de regels m.b.t. de competities, afgelastingen, aantal wisselspelers e.d.

In de A-categorie spelen dit seizoen het seniorenteam SV Urk 1, 2, O23-1,2 en de jeugdteams JO19-1, JO19-2, JO17-1, JO16-1, JO15-1, JO14-1, JO13-1. Alle overige teams spelen in de B-categorie.

Veel gestelde vragen heeft de KNVB op deze pagina voor jou verzameld. Het geeft je hopelijk antwoorden op je vragen over het verschil in deze categorieën en het verklaart bijvoorbeeld ook waarom het ene team vaker wordt afgelast dan het andere.

Niet genoeg spelers… en dan?
In de A-categorie bestaat de mogelijkheid om de wedstrijd in overleg met de tegenstander naar voren te halen. Een wedstrijd later inhalen is slechts heel beperkt mogelijk. Heb je te weinig spelers voor een elftal in de A-categorie, schuif dan in overleg met de jeugd coördinator spelers door vanuit andere elftallen, bijv. vanuit de B categorie teams.  Per hoge uitzondering kan dan voor het team vanuit de B-categorie bij te weinig spelers in overleg met de tegenstander een nieuwe speeldatum worden afgesproken. Dit mag ook na de oorspronkelijke datum. Dit alles wel in overleg met de verantwoordelijke jeugd coördinator.

Inplannen van een oefenwedstrijd
Er zijn verschillende redenen om een oefenwedstrijd te willen spelen. Natuurlijk als voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar ook tijdens de competitie. Sommige teams komen uit in een oneven poule uit en hebben soms weekenden vrijaf. Ook krijgen teams te maken met afzeggen of hebben op een aangewezen inhaaldag geen wedstrijd staan. Vaak willen ploegen dan toch vriendschappelijk spelen. 

Buiten de zomermaanden om is het op werkdagen beperkt mogelijk om een oefenwedstrijd te spelen. De meeste verlichte velden worden dan gebruikt voor trainingen. Als een team een oefenwedstrijd wil plannen, neem dan eerst contact op met de wedstrijdsecretaris voor de mogelijkheden. Pas al de tegenstander ook bekend is en bevestigd heeft, wordt een veld definitief gereserveerd.


Trainingsschema
SV Urk hanteert voor het goed te laten verlopen van de trainingen een trainingsschema. Voor de invulling of eventuele wijzigingen is de trainingsschemacoördinator binnen SV Urk hier verantwoordelijk voor. Voor vragen omtrent tijden, velden om andere zaken is deze trainingsschemacoördinator per mail bereikbaar.


Afgelastingen van wedstrijden

SV Urk zal in samenwerking met de Gemeente Urk er alles aan doen om wedstrijden door te laten gaan. Als wedstrijden om welke reden dan ook afgelast moeten worden zal dit z.s.m. gecommuniceerd worden naar de desbetreffende teams en jeugd coördinatoren. Voor bezoekende teams zal dit via de voetbal.nl app gaan, of als de tijd naar de wedstrijd vrij kort is zal het wedstrijd secretariaat van de bezoekende vereniging worden geïnformeerd.

Afgelastingen van trainingen
Door slechte weersomstandigheden of gesteldheid van de natuurgrasvelden kunnen trainingen worden afgelast. Bij uitzonderlijke weersomstandigheden kunnen de kunstgrasvelden ook worden afgelast. Het afgelasten van trainingsvelden zal op de dag voor 16:00 uur bekend zijn, en wordt gecommuniceerd via de jeugd coördinatoren en de SV Urk mediakanalen. De trainingsschemacoördinator zal per afgelasting kijken welke teams er kunnen trainen op die dag. In deze situatie krijgen de A categorie teams voorrang. In situaties waarbij trainingsvelden voor langer termijn niet bespeelbaar zijn, zal een noodtrainingsschema in werking treden. De intentie zal dan zijn om teams minimaal 1 keer in de week te kunnen laten trainen op de velden die wel beschikbaar zijn.

Scheidsrechter coördinator
De scheidsrechterscoördinator deelt de beschikbare scheidsrechters in voor de competitie- en/ of bekerwedstrijden voor de bovenbouwteams JO13 t/m JO19. Indien er niet voldoende scheidsrechters beschikbaar zijn is de leider/trainer zelf verantwoordelijk voor het begeleiden of regelen van een scheidsrechter. 

Voor de onderbouwteams (JO en MO 8/9/10/11/12) zal er door de teams zelf een
scheidsrechter of een spelleider geregeld moeten worden. 

Voor de senioren en de vrouwenteams zal per wedstrijddag door de scheidsrechter
coördinator gekeken worden, of er scheidsrechters beschikbaar zijn. Indien dit niet lukt zijn
deze teams zelf verantwoordelijk voor het regelen van een scheidsrechter. 

Bij oefen- en vriendschappelijke wedstrijden van JO13 t/m JO19, senioren en de vrouwenteams probeert de scheidsrechter coördinator een beschikbare scheidsrechter aan te stellen. Lukt dit niet, is de leider/trainer van het desbetreffende team zelf verantwoordelijk voor een scheidsrechter. De scheidsrechter coördinator zal de leider/trainer hierover vroegtijdig op de hoogte brengen. 

Bij de aanstelling van de scheidsrechter wordt er gekeken naar een passend niveau waarop
de scheidsrechter kan/ wil fluiten. Daarnaast wordt gekeken naar de wensen van de scheidsrechters (wel of niet fluiten bij zoon/dochter, tijdstippen, etc.).

Communicatie coördinatoren
Via de mail zijn de diverse coördinatoren te benaderen. Voor dringende zaken is Klaas Visser (algemene zaken) telefonische bereikbaar.

Personen wedstrijdstrijd secretariaat
Wedstrijd Coordinatoren:

Kees Verhagen – Senioren en Dames/Meiden – 0610431213 – wedstrijdzaken-senioren@svurk.nl
André Romkes – Junioren (JO14 t/m JO19) – wedstrijdzaken-bovenbouw@svurk.nl
Wendy Taal – Pupillen (JO7 t/m JO13) – wedstrijdzaken-onderbouw@svurk.nl
Klaas Visser Algemene zaken/kleedkamerplanning – 0651970011
Willem de Boer – trainingsvelden coördinator – trainingsschema-coordinator@svurk.nl
Hendrik van de Berg – Scheidsrechter-coördinator – scheidsrechter-coordinator@svurk.nl

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133