Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Winst in laatste oefenduel tegen Go Ahead Kampen

De laatste oefenwedstrijd voor de start van de kompetitie in de Hoofdklasse B, heeft Urk een 3-1 overwinning opgeleverd tegen Go Ahead Kampen. Grote man bij de ploeg van trainer Richard Karrenbelt was William de Boer, die de complete doelpuntenproductie voor zijn rekening nam.

Het was heel erg warm op sportpark De Vormt, en dat was ook te merken aan het tempo dat beide ploegen hanteerden. Via een voorzichtige opbouw probeerden zowel Urk als Go Ahead Kampen te zoeken naar gaten in de verdediging van de tegenstander. De ploeg uit Kampen had in het eerste deel van de wedstrijd een klein overwicht, wat na twintig minuten resulteerde in een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Wilbert Wessels. Even daarvoor moest spits Jurrian Zandbergen met een, naar het zich laat aanzien ernstige knieblessure, het veld op een brancard verlaten. De gelijkmaker van Urk liet niet lang op zich wachten. Vijf minuten na het openingsdoelpunt krulde William de Boer een vrije trap op prachtige wijze in de bovenhoek, en niet veel later stond hij ook op de goede plek om een voorzet van Riekelt Jan Brands koppend af te ronden, zodat Urk met een 2-1 voorsprong de rust kon opzoeken.

Tijdens de tweede helft werden door beide trainers de nodige wissels ingebracht, waarbij Urk meer en meer het initiatief naar zich toetrok. Go Ahead Kampen wist nog wel wat speldeprikjes toe te dienen, maar echt gevaarlijk werden de gasten niet meer. Urk daarentegen kreeg een aantal goede mogelijkheden, waaronder een strafschop, maar het duurde tot vlak voor tijd voordat het overwicht met een doelpunt tot uitdrukking werd gebracht. Opnieuw was het William de Boer die de bal tegen de touwen knalde.

De komende week wordt er nog drie keer getraind voordat de eerste krachtmeting in de Hoofdklasse B op het programma staat. Aanstaande zaterdag komt Volendam op bezoek, de ploeg die vorig seizoen op een haar na promotie naar de derde divisie mis liep.

Beeld: De Stentor

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133