Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Zwaarbevochten zege SV Urk op RKVV DEM

Urk heeft de openingswedstrijd tegen DEM in winst weten om te zetten. De ploeg uit Beverwijk verdiende meer, maar schoot zichzelf in de voet door enkele dotten van kansen onbenut te laten. Urk wist het net wél te vinden en pakte zo, met enig fortuin, drie belangrijke punten.


Het eerste kwartier begon uiterst spectaculair! Klaas Romkes miste een kans na een slippertje achterin bij de bezoekers. In de tegenaanval leek DEM op voorsprong te komen. Echter, op advies van zijn grensrechter werd de treffer geannuleerd door scheidsrechter Krop. Er ontspon zich een levendig duel en in een moordend tempo werden de eerste minuten afgewerkt. De thuisploeg was eveneens verdedigend niet bij de les. Timo Wolters kreeg tot driemaal toe de gelegenheid om zijn ploeg op een verdiende voorsprong te zetten. Urk had de handen meer dan vol aan de goed voetballende formatie uit Beverwijk. Aanvallend kon Urk daar weinig tegenover stellen. Naarmate de minuten wegtikten zakte het tempo logischerwijs! Dat de rust aanbrak zonder doelpunten mocht gerust een mirakel heten. Met name Urk mocht de handen meer dan dicht knijpen met deze tussenstand.


Na de hervatting waren Bennie Dunnink en Tim Ras in de kleedkamer achtergebleven. Lucas Nagel en Iede den Dulk waren hun vervangers. Het vervolg pakte Urk het initiatief, stopte meer energie in de wedstrijd en drukte DEM achteruit. Lucas Tol zag een aangeraakt schot hoog en zuiver achter de DEM – doelman belanden. De ban was hiermee gebroken. DEM zou nu nog meer druk gaan uitoefenen. De ploeg van Peter Wesselink zou geduldig moeten blijven en georganiseerd moeten blijven spelen. Ondertussen drukte DEM het gaspedaal dieper in en Urk leek te wankelen. Bijna leek DEM de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar met een uiterste krachtsinspanning wist Iede den Dulk de bal voor de doellijn weg te werken. Een fors aantal minuten blessuretijd zorgden ervoor dat het billenknijpen bleef tot de laatste seconde. Toch bleef Urk overeind en hield zo drie zwaarbevochten en kostbare punten over aan de seizoensouverture. Een beter begin had de ploeg zich niet kunnen wensen!

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133