Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Shirtje Ruilen?

130 JAAR NEDERLANDS VOETBAL

Op 8 december 1889 richtte Pim Mullier de Nederlandschen Voetbal- en Athletischen Bond (NVAB) op. Zijn doel was om zoveel mogelijk Nederlanders te laten voetballen. Mullier begon met 250 pioniers, tegenwoordig telt het voetbal 1,2 miljoen leden en is het volksport nummer één. Iets waar we nog steeds stil van worden…. In het seizoen 2019/’20 vieren we dat het georganiseerde amateurvoetbal 130 jaar bestaat. Een moment dat we niet zomaar voorbij willen laten gaan. Met 1,2 miljoen leden, verspreid over bijna 3.000 verenigingen, zorgen we met elkaar voor een uniek voetballandschap. Verenigingen met ieder hun eigen geschiedenis, identiteit en tradities. Die elementen komen op vele wijzen tot uiting, maar op één manier in het bijzonder: het voetbalshirt. Het shirt dat we elk weekend vol trots dragen en ons verenigt.

SHIRTJE RUILEN

Daarom brengen we dit seizoen een ode aan het amateurshirt. Speciaal daarvoor hebben we een uniek voetbalshirt ontwikkeld waarvan elke vereniging in Nederland één exemplaar krijgt. Het patroon op het shirt bestaat uit een samenspel van vormen en vlakverdelingen die ook zijn terug te vinden op de shirts van alle Nederlandse amateurverenigingen. Een waar collectors item dat dit seizoen hopelijk een mooie plaats in jullie kantine krijgt. Als aandenken aan het feit dat we met elkaar het Nederlandse voetballandschap vormen en kleur geven.

Maar daar houdt het nog niet op… In de traditie van het alom bekende ritueel ‘shirtje ruilen’ zouden we graag ook een shirt van jouw vereniging ontvangen. Ons uiteindelijke doel? Zorgen dat alle shirts uit het Nederlandse amateurvoetbal een ereplaats krijgen op de KNVB Campus in Zeist. We hopen dat we ook jouw vereniging hier mogen verwelkomen. Daarom bezoeken KNVB-medewerkers de komende maanden alle amateurverenigingen in Nederland om het jubileumshirt te overhandigen aan jouw vereniging. En hopelijk mogen we in ruil daarvoor een shirt van jouw vereniging ontvangen!

Wil je meer weten over deze actie? Kijk op www.knvb.nl/knvb130 of stuur een mail naar 130@knvb.nl.

Mede namens alle KNVB-collega’s wens ik jouw vereniging een mooi en sportief seizoen toe!

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133