Teams

SV Urk is een voetbalvereniging, waar de jeugd sinds jaar en dag centraal staat en onbewust een grote rol speelt. Aan de buitenkant gaat de meeste aandacht uit naar het eerste elftal, dat intussen een aantal jaren achtereen een vaste basisplaats heeft verworven in de Hoofdklasse van het Nederlandse Amateurvoetbal.

Maar achter die uiterlijke schermen is een legioen aan jeugdspelers actief op de voetbalvelden, begeleid door de vele clubvrijwilligers. Ruim tachtig procent van het ledenaantal bestaat uit jeugd en op de zaterdagmorgen krioelt van blauwwit getooide spelers, die met ouders en familie hun wedstrijdje spelen op de dertien velden, die Sv Urk rijk is.

Pakweg tachtig teams zijn afwisselend actief op Sportpark De Vormt. 10 senioren elftallen (8 x mannen en 2 x vrouwen), 42 teams tussen de 10 en 18 jaar (35 x jongens en 7 x meisjes). In de “Eigen Divisie” (Oud Urk- en Visserijdivisie) 25 teams en bij de kabouters spelen ook nog 43 kinderen.

En het lijkt wel of de leeftijd van spelers steeds lager wordt. Want binnen onze “Eigen Divisie” en de afdeling voor “Kabouters” (leeftijdsgroep 5 en 6 jaar) is de aanwas stijgende, terwijl ook het damesvoetbal enorm toeneemt.

Terugkomend op de centrale en grote rol van onze jeugd. Een klein aantal spelers zal op termijn doorstromen naar Urk 1, het echte amateurelftal van Nederland. Die strategie heeft zijn waarde bij SV Urk inmiddels wel bewezen. En wie weet wat er nog meer in de koker zit voor onze spelers en speelsters.

Kies een van je opgeslagen teams

Geen favorieten