Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk 1 oefent voorbeeldig tegen VVOG

47 seconden duurde het en 1-0 stond op het prachtige score bord van SV Urk te prijken. Het doelpunt van Klaas Romkes luidde een sterke periode in van SV Urk tegen VVOG. Urk speelde heerlijk op de aanval met 1x raken en veel bewegen. Het kwam daardoor tot voldoende kansen en Lucas Schraal was met deze speelwijze in zijn element en in de achtste minuut het tweede doelpunt maakte. Het laatste doelpunt op de valreep kwam ook van zijn voet waardoor Urk met 3-0 als winnaar van het veld kwam. De wedstrijd kende weliswaar twee gezichten, maar desondanks kon het publiek en de staf terug zien op een voorbeeldige oefenwedstrijd.

Met name de eerste helft was bij vlagen voorbeeldig te noemen, waarin duidelijk het zo gewilde aanvalspatroon van trainer Gert Jan Karsten zichtbaar was. Dat betekent in een vroege fase druk zetten op de tegenstander en snel omschakelen bij balbezit en vol op de aanval gaan. De backspelers zie je terugkomen in een aanvalspositie en dat leverde fraaie scoringsmomenten op. In de tweede helft werd er ruimhartig gewisseld en dat was te merken in vergelijking met de 1e helft.

Dat geldt zeker ook bij VVOG, een mooie vereniging met veel overeenkomsten met Urk. Het team uit Harderwijk heeft een complete metamorfose doorgevoerd afgelopen periode en een ruim aantal nieuwe spelers aangetrokken. De nieuwe opzet moet het matige seizoen van vorig jaar snel doen vergeten, want toen was degradatie vanuit de 3e Divisie naar Hoofdklasse B niet te keren. ‘Corona’ hielp een handje mee en bracht het passende antwoord (geen degradatie) op deze netelige situatie, waardoor deze maatregelen getroffen konden worden. Kortom, ook een team volop in de opbouw.

Veel spelers in beide teams kregen de kans om zich in de kijker te spelen op hun inzet en kwaliteit en dat is het nut van een oefenwedstrijd. Het schaakspel voor Gert Jan Karsten en Raymond Schuurman is begonnen. (foto is een archieffoto van Flevopost.nl)