Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk treft in Kampong kat in het nauw

Na Hercules staat de Urker trots in Kampong opnieuw een tegenstander uit Utrecht te wachten. Voor zover ik mij kan herinneren is dit de eerste keer dat er in competitieverband een bezoek wordt gebracht aan sportpark Maarschalkerweerd. Ondanks de lage klassering die Kampong op de ranglijst inneemt is het vooraf zeker geen uitgemaakte zaak dat Urk deze wedstrijd gaat winnen. Laat de heenwedstrijd welke de ploeg van Peter Wesselink terecht verloor als waarschuwing dienen. Daarnaast kan een Utrechtste kat in het nauw kan nog altijd onberekenbaar zijn. Zaak dus voor Urk om hier op gepaste wijze mee om te gaan.


Benarde positie
Voor eigen publiek zal Kampong tegen Urk alles in het werk stellen en een strohalm grijpen om uit de benarde positie waarin het verkeert te geraken. Immers de Utrechtse formatie staat nu op een plek die aan het einde van dit seizoen directe degradatie oplevert. Resultaten en dan het liefst driepunters zijn dus van het grootste belang! We kunnen er gerust vanuit gaan dat de ploeg van trainer Frank Bruijnis doordrongen is van de beslissende fase waarin het verkeert! De laatst gespeelde wedstrijd trof Kampong het Katwijkse FC Rijnvogels. Eerder dit seizoen kreeg FC Rijnvogels nog met 4 – 0 billenkoek. In Katwijk liet FC Rijnvogels geen spaan heel van Kampong. Met een overduidelijke 5 – 2 zege werd revanche genomen. Tussen die 7 treffers zaten er enkelen bij die het predicaat schoonheid verdienden! Met nog 9 duels te gaan staat het water tot aan de lippen en zullen de komende weken cruciaal zijn voor Kampong.


Urk verliest door twee discutabele momenten
Urk bond voor eigen publiek de strijd aan met Hercules. En opnieuw was dit een duel met twee gezichten. De eerste 45 minuten was Urk de ploeg die de dienst uitmaakte. Toch bleven treffers uit. Het vervolg was Hercules de bovenliggende partij. De ploeg uit Utrecht maakte vanuit een corner op discutabele wijze de 0 – 1. Was de bal nu wél of niét de doellijn gepasseerd. De grensrechter overtuigde de scheidsrechter van wél en zo werd dit doelpunt toch gehonoreerd. Het antwoord van Urk kwam binnen 3 minuten. Goed doorzetten van Jarno van Essen bracht het lederen monster uiteindelijk voor de voeten van Riekelt Nentjes en die wist wel raad met dit buitenkansje. Het spel was hierdoor op de wagen en beide ploegen gingen vol voor de winst. Naarmate de minuten wegtikten leken zowel Urk als Hercules zich te verzoenen met een gelijkspel. Echter, in de absolute slotfase kreeg Hercules een zwaar aangevochten vrije trap mee die ze optimaal wisten te benutten. De tijd was voorts tekort om nog langszij te komen. Urk bleef na afloop met een ongelofelijke kater achter. Maar wat is er nu mooier dan deze kater weg te spoelen met een positief resultaat tegen Kampong.


Het duel op sportpark Maarschalkerweerd zal om 15:30 uur aanvangen. Scheidsrechter van dienst is Franklin Berg. Aan de zijlijn zal deze geassisteerd worden door de heren Mario Kwaytaal en Jan van Gurp. Uiteraard rekent de spelersgroep in Utrecht ook op de steun van de twaalfde man. Supporters die van plan zijn om met de auto naar Utrecht te rijden, de navigatie kan op het volgende adres worden ingesteld:


Sportpark Maarschalkerweerd
Laan van Maarschalkerweerd 1
3585 LJ Utrecht

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133