Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk wint van Purmersteijn

Na een aantal kompetitiewedstrijden zonder overwinning, is Urk er in de thuiswedstrijd tegen Purmersteijn weer in geslaagd een overwinning te boeken. Tegenstander Purmersteijn werd met een 4-0 nederlaag naar huis terug gestuurd.

De eerste helft ging redelijk gelijk op, met de gasten die het betere spel op de mat wisten te leggen. Toch was het Urk dat de score wist te openen. Een vrije trap van William de Boer werd door Riekelt Jan Brands achter de doelman van Purmersteijn geschoten. Niet veel later moest Purmersteijn met tien man verder toen Burleson de doorgebroken William de Boer naar de grond trok.

In de tweede helft lag het initiatief bij de ploeg van trainer Richard Karrenbelt, maar het moest heel attent blijven bij de uitvallen van de gasten. Toen die na een kwartier in de tweede helft met negen man verder moesten na een rode kaart van Adneij wegens natrappen, was het gebeurd met de aspiraties van de bezoekers. Voor de Urkers geen moeite om in het verloop van het tweede deel de score op te voeren. Klaas Kramer en twee keer Lucas Schraal zorgden voor een eindstand van 4-0 in het voordeel van Urk.

Volgende week moet Urk op bezoek bij HZVV in Hoogeveen.