Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

“We hebben 1200 leden, maar het komt op een paar man neer”

De penningmeester reageerde verheugd, de oud-papier actie heeft afgelopen jaar onder aanvoering van Piet Tol goed geld (1500 euro meer dan vorig seizoen) opgebracht voor onze club.

Ruim tien jaar lang doet Sv Urk al mee aan deze inzameling van oud papier. U mag zelf uitrekenen wat dit in de loop der jaren heeft opgebracht. Prachtig geld dat wordt ingezet voor voetbal, voor doeltjes, kleedkamers en dergelijke, het meest belangrijke onderdeel van Sv Urk: jeugdvoetbal.

Piet Tol reageert: “We hebben 1200 leden, maar het komt op een paar man neer” Het is zomaar wat clubinformatie, die in een paar regels geschreven kan worden, maar de uitvoering in de praktijk wijst anders uit. Een keer in de vier weken is Piet Tol en zijn mannen op vrijdag aan de beurt om de vastgestelde route te lopen om papier in te zamelen namens SV Urk.

Oud papier levert geld op voor de club, veel geld zo schreven we zojuist en er zijn steeds meer instanties, die hier ook gebruik van willen maken. “Ze staan bij ROVA te ‘kloppen aan de deur’ om het van SV Urk over te nemen, maar zover zal het niet komen“, aldus de fanatieke Piet Tol.

Hij schat het belang van de club op de juiste wijze in, maar het is wel jammer te moeten constateren dat er maar een paar personen beschikbaar zijn om dit te doen.

Met andere woorden, voor 2020 zijn we op zoek naar een groep ouders, die slechts 1 of 2 keer per jaar een rondje meelopen en het jaarschema is dan gauw gevuld.

‘Een rondje lopen’, nee tegenwoordig rijdt Piet Tol zijn route op de fiets (zie foto). Zijn oudere leeftijd gaat een rol spelen en daarom rijdt hij op de fiets voor de vrachtwagen uit om de blauwe bakken op rij te zetten. De tweede man rijdt met de vrachtwagen mee om bij te springen, waar nodig.

De vraag die mij bezig houdt is: Hoe lang zal Piet dit nog volhouden. Denkt u daar ook zo over !!!!! (JJH)

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133