Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Belangen groot bij VVOG – SV Urk

Het vlaggenschip van Urk speelt komende zaterdag de terugwedstrijd tegen VVOG. Op het prachtige sportpark de Strokel zal de Veluwse ploeg uit Harderwijk als gastheer optreden tegen de equipe van Gert Jan Karsten. Met regelmaat hebben beide opponenten elkaar de laatste jaren bestreden. Meestal waren het duels die spectaculair waren. De verwachting is dan ook dat het zaterdag niet anders zal zijn. De heenwedstrijd leverde Urk het volle pond op, al zag dat er met name de eerste 45 minuten niet naar uit. Toch kwam Urk na 90 minuten als winnaar uit de strijd en was als kersverse promovendus met 9 uit 3 zowaar koploper in de Derde Divisie. Nadien kwam de klad er enigszins in bij Urk en werden er nog slechts 13 punten toegevoegd aan het totaal. Dit betekent heel eenvoudig dat er de tweede seizoenshelft nog flink gebikkeld moet worden om handhaving te realiseren.


In de winterstop heeft VVOG zich versterkt met Eikia Mbinga. De 21- jarige middenvelder kwam eerder uit voor Ajax en is nu weggehaald bij de jeugd van PEC Zwolle. Terwijl Dick Schreuder eigenlijk in Mbinga geen toegevoegde waarde zag, dacht VVOG – trainer Dwight Lodeweges hier anders over en haalde hem naar sportpark de Strokel toe. Bij de hervatting van de competitie speelde VVOG vorige week een uitduel bij Staphorst. Deze wedstrijd eindigde zoals hij begon. Gezien het wedstrijdbeeld en de gemiste kansen schoot vooral VVOG zichzelf daarmee in de voet. Door dit resultaat blijven zowel Staphorst als VVOG in het vizier van Urk. Het onderonsje wat VVOG en Urk komende zaterdag zullen uitvechten is daarom van groot belang!


Urk kreeg op eigen veld in Sportlust’46 meteen een tegenstander van formaat voor de kiezen. Middels een verrassende maar daarom niet minder verdiende 3 – 0 zege pakte Urk drie heel belangrijke bonuspunten. De ploeg van Karsten begon ijzersterk aan de wedstrijd en kwam door een treffer van Hessel Snoek binnen 10 minuten op voorsprong. Richard Strijker moest tweemaal handelend optreden bij kansen van Sportlust’46. Voor de pauze verdubbelde Urk de voorsprong door een puike kopbal van Riekelt Jan Brands. Na de thee gooide Lucas Schraal het duel in het slot door de 3 – 0 aan te tekenen. Sportlust’46 zette nog wel aan, maar zag geen kans om een bres te slaan in de Urker verdediging. Een welkome meevaller welke het zelfvertrouwen zeker zal hebben opgekrikt. Is Urk in staat, na de winstpartij op hoogvlieger Sportlust’46, een goed vervolg te geven in Harderwijk? De spelersgroep mag 90 minuten lang hun voeten laten spreken. Hopelijk krijgt het aanwezige publiek een aantrekkelijke wedstrijd onder ogen met passie, spektakel en aanvallend voetbal.


Namens de KNVB is scheidsrechter Gerbert Stegeman op deze wedstrijd gezet. Samen met zijn assistenten de heren Ricardo Pieterse en Devin Noordhoek zal de leidsman deze belangrijke wedstrijd, die om 14.30 uur een aanvang neemt, tot een goed einde moeten brengen. Uiteraard kunnen de jongens ook deze keer niet zonder de steun van de trouwe twaalfde man. Supporters die met eigen gelegenheid richting de stad van Flipper zullen afreizen, de navigatie kan op het volgende adres worden ingesteld:

Sportpark De Strokel
Strokelweg 5
3847 LR Harderwijk

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133