Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk komt goed uit de winterstop

Op een mistig sportpark de Vormt heeft het vlaggenschip van Urk 3 belangrijke punten weten te behalen tegen hoogvlieger Sportlust’46. De thuisploeg begon goed aan het duel. Na 10 minuten wist Hessel Snoek, na een heerlijke individuele actie van Lucas Tol, de bal tegen de touwen te werken. In het vervolg bleef Urk vanuit een goede organisatie spelen. Toch kreeg Sportlust’46 twee dotten van kansen om op gelijke hoogte te komen. Even zoveel keer wist Richard Strijker erger te voorkomen. Met name de tweede kans werd op fantastische wijze buiten de palen gehouden door de sluitpost van Urk! Helaas moest Jan Ras met een akelige enkelblessure vroegtijdig het veld verlaten. Toch wist Urk goed om te gaan met deze tegenvaller. Nog voor de pauze verdubbelde Riekelt Jan Brands de voorsprong. Uit een goed genomen corner van Johannes Schrijver kopte Brands keihard raak. De rust brak aan met een verdiende 2 – 0 voorsprong.
Vier minuten na de hervatting zette de goed spelende Lucas Schraal zijn ploeg op een comfortabele 3 – 0 voorsprong. Sportlust’46 leek even van slag, maar herpakte zich toch weer en was enkele keren dreigend voor de neus van Richard Strijker. Optisch gezien waren de bezoekers beter dan de equipe van Gert Jan Karsten. Meer dan veelvuldig balbezit leverde dat uiteindelijk niet op. Urk speelde de wedstrijd rustig uit en voegde daarmee 3 héél belangrijke punten toe aan het totaal. De komende twee weken staan er cruciale duels op het programma. Te beginnen in Harderwijk als VVOG de tegenstander zal zijn. Vervolgens komt ASWH op bezoek. Kortom, Urk mag nu eerst genieten van deze belangrijke zege, maar zal zich de komende week moeten focussen en weet wat ze te doen staat!

Urk – Sportlust’46 3 – 0 ( 2 – 0 )
11. Hessel Snoek 1 – 0, 36. Riekelt Jan Brands 2 – 0, 49. Lucas Schraal 3 – 0