Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Kan SV Urk de stijgende lijn doortrekken tegen ASWH

Op de eigen vertrouwde Vormt staat er voor de ploeg van Gert Jan Karsten wederom een heuse uitdaging te wachten. Dit keer zal het de strijd moeten aangaan met ASWH. De ploeg uit Hendrik – Ido-Ambacht was de eerste ploeg die Urk in haar debuut in de Derde Divisie een nederlaag aansmeerde. In een bar slechte wedstrijd kreeg Urk met 3 – 0 billenkoek. Met de terugwedstrijd voor eigen publiek zal de ploeg uit een ander vaatje moeten tappen. Een driepunter zou betekenen dat er verder wordt weggelopen uit de gevarenzone.

ASWH bezorgde Urk de eerste nederlaag van het seizoen
De heenwedstrijd was er een om snel te vergeten. Urk ging met 10 uit 4 als trotse koploper naar Zuid-Holland toe. Al tijdens de wedstrijd werd het duidelijk dat het een moeilijke middag zou gaan worden. De wil was wel aanwezig, maar op een of andere wijze lukte het gewoon niet. Na de krachtsinspanning tegen VVOG en de doordeweekse wedstrijd bij ACV was de pijp leeg. Rond het kwartier kwam ASWH op voorsprong, waardoor Urk in de achtervolging moest. Er werden wel degelijk kansen gecreëerd, maar het afmaken daarvan bleek een te grote opgave te zijn. Nog voor de pauze werd de marge verdubbeld door Lester Pires. Met een driedubbele wissel probeerde Karsten na de rust nog wel de opgelopen schade te repareren, verder dan dreigen kwam het niet. In de slotfase maakte Pires namens ASWH zijn tweede van de middag en bezorgde Urk daarmee de eerste nederlaag van het seizoen.

Water aan de lippen
Ondertussen zijn we 20 wedstrijden onderweg en heeft ASWH inclusief de zege op Urk, nog maar 4 keer het zoet van een overwinning mogen smaken. Heel concreet betekent dat ASWH in de onderste regionen bivakkeert met slechts 16 behaalde punten. De ploeg snakt naar betere tijden. Vorig jaar degradeerde ASWH rechtstreeks uit de Tweede Divisie. Ze willen nu voorkomen dat ze volgend seizoen opnieuw op een niveau lager moeten spelen. Vooraf zou je geneigd zijn om de credits aan Urk te geven. Maar pas op, het water staat ASWH aan de lippen en de ploeg van trainer Sjoerd van der Waal is er alles aan gelegen om uit deze situatie te geraken. Vorige week trof ASWH op eigen veld het taaie Staphorst. ASWH kwam al vroeg op voorsprong. Toch kon de ploeg er geen goed vervolg aan geven. Martin van ’t Ende zorgde er met 2 treffers voor dat zijn ploeg met een heerlijk gevoel de terugreis naar Staphorst kon maken. ASWH bleef achter met een kater, terwijl Staphorst de lijn naar boven lijkt te hebben ingezet.

Goed uit winterstop gekomen
Urk reisde af naar Harderwijk om daar in de stad van Flipper de degens te kruisen met VVOG. Was de verwachting vooraf dat het een zware dobber zou worden, de praktijk liet zien dat Urk totaal geen kind had aan VVOG. Goed geconcentreerd en spelend vanuit een degelijke organisatie werd de thuisploeg tegemoet getreden. Al vroeg in de wedstrijd kwam Urk middels een heerlijk genomen vrije trap van Johannes Schrijver op voorsprong. Deze voorsprong had makkelijk uitgebreid kunnen worden als er beter met de kansen was opgesprongen. Nu liet Urk tegenstander VVOG in leven en hielden ze bij de ploeg uit Harderwijk toch nog hoop. Na de rust was het Lucas Tol die al rap de stand verdubbelde en daarmee zijn ploeg de rust gaf die nodig was. VVOG was behoudens wat gevaarlijke uitbraken niet bij machte om ook maar voor enig gevaar te zorgen. Urk liet na om verder uit te lopen en diep in blessuretijd maakte VVOG de aansluitingstreffer. Verder dan dat kwam de wedstrijd niet, omdat scheidsrechter Stegeman vrijwel meteen hierna het duel naar het verleden floot. Urk had opnieuw 3 belangrijke punten toe weten te voegen en liep daardoor enigszins weg van de onderste regionen.

Scheidsrechter Thom Winkel is aangesteld om de wedstrijd, die om 15.00 uur zal aanvangen, te leiden. Samen met zijn assistenten de heren Chieljan Veen en René Broekman zal de leidsman ervoor moeten zorgen dat alles volgens de KNVB regels gaat verlopen. Rest mij om alle aanwezigen een fijne voetbalmiddag toe te wensen, waarbij sportiviteit zowel binnen als buiten de lijnen niet uit het oog wordt verloren.