Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

SV Urk op bezoek bij FC Rijnvogels

Urk zal zaterdag naar Katwijk moeten afreizen om daar de terugwedstrijd tegen Rijnvogels te spelen. Het zal nog een hele klus worden voor de equipe van Hennie Spijkerman om daar punten te pakken. Rijnvogels liet in de heenwedstrijd op Urk al zien dat het over een uitgebalanceerde ploeg beschikt. Het is daarom ook geen wonder dat de Katwijkers aan een prima seizoen bezig zijn en hierdoor bovenin meedraaien in de Derde Divisie. Kortom, Urk kan de borst natmaken!

Terugblik
Op eigen veld leverde de heenwedstrijd niet het gewenste resultaat op. De gasten uit Katwijk waren toen met 2 – 4 te sterk voor de ploeg van trainer Gert Jan Karsten. Bij de pauze stond Urk al op een 0 – 3 achterstand. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de gasten op voorsprong. De thuisploeg kreeg enkele keren de mogelijkheid om langszij te komen, maar het vizier stond niet op scherp. Het tweede doelpunt viel 5 minuten voor de rust. Een vrije trap op behoorlijk afstand van het doel verraste keeper Richard Strijker. Vlak voor de thee dompelde FC Rijnvogels via een razendsnelle counter Urk nog dieper in de problemen door de 0 – 3 te produceren. Hiermee leek de wedstrijd vroegtijdig in het slot te zijn gegooid. Na de hervatting kon Urk middels Lucas Schraal al snel iets terug doen. Even leek de hoop terug te keren bij Urk, maar het missen van kansen brak de ploeg uiteindelijk op. Toen FC Rijnvogels de 1 – 4 op het scorebord bracht, was het over en uit. Hessel Snoek maakte nog wel de 2 – 4 en zorgde daarmee dat de stand nog iets dragelijker werd.

Rijnvogels fysiek niet opgewassen tegen Staphorst
Naar aanloop van de naderende confrontatie met Urk, speelde Rijnvogels een uitduel in en tegen Staphorst. Op sportpark het Noorderslag werd Rijnvogels geconfronteerd met een tegenstander die ze fysiek de baas was. Vooraf waren de Katwijkers op de hoogte wat de kracht is van een thuisspelend Staphorst. Toch was Rijnvogels niet in staat hier een passend antwoord op te geven. Het gevolg was dat Staphorst op alle fronten de winnaar was, vrijwel alle persoonlijke duels in haar voordeel besliste, en zo dikverdiend de zege naar zich toe trok! Trainer Thomas Duivenvoorden van Rijnvogels kon na afloop niets anders dan beamen dat zijn ploeg zichzelf niet was en volkomen verdiend de bietenbrug was opgegaan!

Urk blijft met kater achter
Urk mocht tegen DVS’33 Ermelo voor de tweede opeenvolgende keer voor eigen publiek haar kunnen tonen. In een meeslepend duel bleef het tot de laatste seconde spannend. DVS’33 was voetballend gezien de betere van de twee. Toch was het Urk dat verreweg de grootste kansen kreeg maar er maar 1 van wist te verzilveren. Na de 1 – 0, welke vanuit een gekregen penalty tot stand kwam, verzuimde Urk DVS’33 de genadeklap toe te dienen. Zelfs nadat de ploeg uit Ermelo met een man minder de strijd moest voorzetten lukte het de ploeg van Hennie Spijkerman niet om het verschil te maken. Naarmate de minuten wegtikten kroop DVS’33 meer uit haar schulp en rook dat er meer te halen viel. Uit een corner, die keurig werd binnen gekopt, kwam de ploeg uit Ermelo langszij. In de absolute slotfase golfde het spel op en neer. Uiteindelijk bleef het scorebord op 1 – 1 staan en daarmee kon DVS’33 wel leven. Urk daarentegen bleef toch met een kater achter.

Er staat het nodige op het spel
De ingeslagen weg onder Hennie Spijkerman lijkt Urk goed te doen. In de vier gespeelde duels bleef de ploeg ongeslagen. Komende zaterdag staat Urk in Katwijk voor een volgende uitdaging. Natuurlijk moet Urk van eigen kracht uitgaan, Rijnvogels is zeer zeker te bestrijden. En waarom zou Urk niet in staat zijn om deze belangrijke wedstrijd positief af te sluiten? Hoe dan ook, er staat het nodige op het spel. Hopelijk is de spelersgroep hiervan doordrongen en laten ze de voeten spreken. Rond de klok van 16.30 uur weten we meer.

Ervaren scheidsrechter
Scheidsrechter Sander de Brito Roque is door de KNVB aangesteld om deze wedstrijd te leiden. Samen met zijn assistenten de heren Roy Westenberg en Chieljan Veen zal de prima aangeschreven leidsman dit sportieve klusje voor zijn rekening moeten nemen. Hopelijk mag hij samen met zijn assistenten en de aanwezige toeschouwers genieten van een dijk van een wedstrijd, waarin sportiviteit hoog in het vaandel mag staan.

Urk supporters die de jongens verbaal een hart onder de riem willen steken en de rit naar Katwijk zullen maken, de navigatie kan op het volgende adres worden ingesteld:

Sportpark de Kooltuin
1e Mientlaan
2223 LG Katwijk aan den Rijn

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133