Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Trainen in de Corona-tijd, Hoe doen we dat?

Algemeen: WE MOGEN WEER VOETBALLEN!!!! Maar wel onder een strikte voorwaarden. Hoe we het gaan doen lees je in dit document. Als wij ons hier goed aanhouden is de kans groter dat we steeds dichter bij de normale situatie komen. Dus we verwachten dat iedereen zich aan deze richtlijnen houdt.

Wie mogen er voetballen: Wij gaan bij SV Urk gefaseerd te werk. Dit zijn de fases die we gaan doorlopen.

  • Vanaf 29 april mogen de kinderen tot en met JO13 en MO13 weer trainen zonder beperking en met de teams waar mee we in maart zijn gestopt. Dit is inclusief de meisjes voetbalschool.
  • Vanaf 11 mei mogen de spelers vanaf JO14 en MO15 tot en met JO19 en MO17 trainen met de beperking van 1,5 meter afstand en met de teams waar mee we in maart zijn gestopt.
  • Vanaf 1 juni gaan we trainen met de nieuwe teams voor het seizoen 2020/2021.

Waarom mag niet de hele jeugd op 29 april beginnen: We leven in een bijzondere situatie die nog nooit iemand heeft meegemaakt. Alles is nieuw voor ons en we moeten alles nog ontdekken hoe we dit het beste aan kunnen pakken. Wij willen dit graag eerst ontdekken met een kleinere groep en dit steeds meer gaan uitbreiden. We hopen dat de oudere teams hier begrip voor hebben.

Trainers: Om trainingen aan te kunnen bieden hebben we ook trainers nodig. Er mogen maximaal 2 volwassenen bij de training aanwezig zijn om deze te begeleiden. Wij snappen dat er misschien trainers zijn die in deze tijd geen trainingen willen geven omdat ze in de risicogroep behoren of om andere redenen. Wij hebben hier alle begrip voor. Misschien is het de mogelijkheid om te vragen of iemand anders binnen het team de training wil leiden. Als dat lukt wil je dit dan doorgeven aan de jeugd coördinator van jou leeftijdscategorie. Als dit niet lukt geef het dan ook door bij dezelfde jeugd coördinator.

Aankomst op het parkeerterrein met de auto:

De aankomst route is in de afbeelding met de blauwe lijn aangegeven. De ingang van het parkeerterrein voor het brengen van je kind is aan de kant van het hoofdveld. Je rijdt het parkeerterrein op en rijdt rechtdoor tot het nummer van je team. Je stopt de auto en je kind mag uitstappen. De ouders mogen de auto niet verlaten ze moeten meteen door rijden om de verzamelvakken heen en je verlaat het parkeerterrein via de zelfde weg waar je er ook in bent gekomen.

Aankomst op de fiets: De kinderen die op de fiets aankomen zetten hun fiets neer in de fietsenstaling aan de kant van het hoofdveld. Je gaat ook verzamelen bij je nummer van je team.

Team verzamelen op het parkeerterrein: Als de spelers van je team worden gebracht, verzamel je eerst alle spelers in het verzamelvakken (als je naar de kantine kijkt) aan de rechterkant van de kantine. Ieder team krijgt een nummer, deze nummers hangen ook tussen de lantarenpalen boven de verzamelvakken. Je verzameld je team bij je eigen nummer. Als iedereen van je team aanwezig ga je naar je trainingsveld. Is nog niet iedereen aanwezig mag je 5 minuten voor aanvang van de training met iedereen die op tijd is naar het trainingsveld gaan. Mocht er een kind te laat zijn dan gaat het kind alleen zonder ouders naar het trainingsveld. In de bijlage zie je welk nummer je team heeft gekregen. Mocht je op het hoofdveld trainen dan is dit veld enkel te betreden door middel van het hek naast de tribune.

Materiaal: Op de eerste trainingsavond mag ieder team een net met ballen, dopjes en hesjes uit zijn ballenhok pakken en hiermee gaan trainen. Na de training neemt de trainer de materialen mee naar huis. Thuis worden de spullen afgedaan met een desinfecterend doekje zodat de spullen de volgende keer weer veilig gebruikt kunnen worden. We kunnen de ballen niet oppompen in het ballenhok dus probeer hier zoveel mogelijk zelf zorg voor te dragen.

De training: Tijdens de trainingen voor de spelers onder de 13 jaar zijn er geen beperkingen. Je mag de training net zo doen als dat je gewend bent.

Voor de spelers van 13 jaar en ouder geldt de beperking van 1,5 meter afstand. Er mag dus geen gewone partij gespeeld worden.

Opruimen doelen na de training: De doelen blijven zolang we het hoofdveld alleen gebruiken voor trainingen moeten de doelen  hoofdveld blijven staan. De doelen dienen wel aan het eind van de avond aan de zijkant op geruimd te worden. Voor de velden 3 en 6 moeten de doelen tegen de hekken geplaatst worden.

Trainingskleding: Tijdens en na de trainingen mag er geen gebruik gemaakt worden van de kleedkamers en douches. De spelers dienen in hun sportkleding op het sportpark te komen en ook weer met hun sportkleding het park te verlaten. Wel mag er gebruikt gemaakt worden van de toiletten in het nieuwe kleedkamergebouw. Voor desinfecterende middelen wordt gezorgd op diverse punten.

Trainingsschema: We kunnen gebruik maken van 3 velden dat zijn het hoofdveld, veld 3 en 6. Het trainingsschema zal er dus anders uitzien dan dat we gewend waren. Ook kunnen de tijden en je veld veranderd zijn. Dus bekijk goed waar en wanneer je kan trainen. Mocht het zo zijn dat je echt niet kan op de toegewezen tijd geef dit dan aan bij Klaas Visser. In de bijlage zie je het nieuwe trainingsschema. In het trainingsschema zijn alle teams verwerkt die in mei mogen trainen. Let wel op de teams boven jo of mo13 mogen pas training vanaf 11 mei. Vanaf juni komt er een nieuw trainingsschema.

Vertrekken van het sportpark: De aankomst route is voor het ophalen van je kind is met de rode lijn in onderstaande afbeelding aangegeven. De ingang om het parkeerterrein op te komen is nu aan de kanten van de keten. Na de training ga je als team van het sportpark af. Je gaat met het team weer bij je eigen nummer staan deze zijn geplaatst in de parkeervakken (als je naar de kantine kijkt) aan de linkerkant van de kantine zoals aangegeven op de afbeelding. Hier kunnen de ouders hun kind weer ophalen zonder dat de ouders uit de auto moeten stappen. De trainer vertrekt als het laatste kind is opgehaald. Is een kind op de fiets kan het gelijk als je team op het parkeerterrein is op de fiets stappen en naar huis.

Wedstrijden: We beginnen eerst met alleen trainen. Later zullen de spelers van onder de 13 jaar ook weer wedstrijden gaan spelen. Eerst willen we goed de trainingen opstarten en als de vereniging hieraan toe is zullen er ook weer onderlinge wedstrijden gehouden worden. De vereniging geeft het moment aan wanneer we weer met de deze onderlinge wedstrijden gaan beginnen.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print