Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk de sterkste in streekderby tegen Genemuiden

Urk heeft de streekderby tegen Genemuiden met het kleinst mogelijk verschil weten te winnen. De ploeg van Peter Wesselink speelde voortreffelijk in de organisatie! Lucas Schraal werd de matchwinnaar voor Urk en bekroonde hiermee een prima wedstrijd. Door de zege stijgt Urk naar een verdienstelijke derde plaats. Genemuiden daarentegen haakt voorlopig even af en moet een pas op de plaats maken.


De verwachtingen waren vooraf torenhoog voor de massaal opgekomen supporters van beide kampen. Urk was in de beginfase de ploeg waar de meeste dreiging vanuit ging. Genemuiden werd achteruit gedrongen. Pas na een kwartier kon Genemuiden hier voor de eerste keer iets tegenover stellen. Rutger Etten zag zijn poging doel missen. Lucas Schraal was in deze fase ongrijpbaar voor zijn directe tegenstander Bart Jan Brouwer. De achterste linie speelde nagenoeg soeverein en hield de gevaarlijke Beimers goed in bedwang. Iede den Dulk, die naarmate hij meer speelminuten maakt belangrijker begint te worden, stak met reuze passen het hele veld over. Doelman Hidde Streutker wist de op stoom gekomen verdediger te stoppen. Lucas Tol kreeg het ook een aantal keren op zijn heupen, maar zag zijn acties op niets uitlopen. Aan de andere kant zag Marc Magan een pegel rakelings over de goal van Richard Strijker vliegen. Diezelfde Strijker moest aan de bak na een enorme kans voor Rens van Benthem. Genmuiden drong nog wel aan, tot scoren kwam de ploeg niet, waardoor een onderhoudend eerste bedrijf eindigde zonder treffers.


Na de thee begon het spel met twee ongewijzigde teams. Lucas Schraal beloonde zijn goede wedstrijd door na 65 minuten spelen de score open te breken. Zijn schuiver was te machtig voor keeper Streutker. De tribune ontplofte haast en het spel was hiermee op de wagen. Nauwelijks 3 minuten later miste Berwout Beimers een dot van een kans. De gelijkmaker bleef hierdoor uit. Genemuiden drong aan, maar Urk gaf vooralsnog geen krimp. Na 72 minuten was Beimers opnieuw de hoofdrolspeler toen hij vrij voor Strijker opdook. In plaats van zelf de trekker over te halen legde hij de bal breed op een medespeler. Urk kwam met de schrik vrij. Genemuiden ging in de slotfase 1 op 1 spelen en begon flink te drukken. Urk bleef levensgevaarlijk via de counter. De absolute slotfase was het billenknijpen voor de thuisploeg. Werkelijk de spanning droop er van af. Richard Strijker liet zien waarom hij de eerste doelman is van Urk. Tot twee maal toe wist hij op schitterende wijze de bal buiten de palen te houden. Wat Genemuiden ook probeerde, Urk was niet van plan deze voorsprong meer uit handen te geven. Na wat blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter Jurjen Kaper uit Groningen af voor deze kraker.


Onder een daverende ovatie verlieten de Urker krijgers het veld. De punten waren binnen en de ploeg van Peter Wesselink trok daarmee aan het langste eind. En laten we eerlijk zijn, winnen van Genemuiden is altijd leuk!


Urk – Genemuiden 1 – 0 ( 0 – 0 )
1 – 0 Lucas Schraal 65 e

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print