Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk pakt belangrijke driepunter bij Kampong

Urk heeft aan de wedstrijd tegen Kampong drie heel belangrijke punten weten over te houden. Door deze driepunter ziet het er allemaal een stuk rooskleuriger uit. Met nog 8 duels voor de boeg zal het nu wel heel raar moeten lopen wil Urk volgend seizoen ook niet uitkomen in de Derde Divisie.


Zonder de nog geblesseerde Lucas Schraal begon Urk aan de confrontatie met Kampong. En dat mocht gerust, zonder de anderen tekort te doen, een aderlating heten. Kampong begon fel aan de wedstrijd en aanvankelijk had Urk daar toch de nodige moeite mee. Het eerste Urker wapenfeit kwam op naam van Iede Nentjes. Zijn vrije trap ging maar rakelings naast. Hoewel van de thuisploeg de meeste dreiging uitging en deze vrijwel alle persoonlijke duels in hun voordeel beslisten, was het Urk dat de score als eerste open wist te breken. Op aangeven van Lucas Tol werkte Jan Ras de bal tegen de touwen. Vijf minuten later wist Lucas Tol de score zelfs te verdubbelen. Riekelt Nentjes stuurde de behendige aanvaller weg en deze schoof de bal uiterst koelbloedig binnen. Met een comfortabele voorsprong werden de warme kleedkamers opgezocht. Het vervolg zou Urk het hoofd koel moeten houden en de verkregen voorsprong koste wat kost moeten verdedigen.


Echter, Kampong was niet van plan zich zomaar bij een nederlaag neer te leggen en drukte het gaspedaal dieper in. Na een uur leverde deze instelling de aansluitingstreffer op. De thuisploeg greep moed en drukte Urk terug. Een aantal gevaarlijke momenten voor de neus van Richard Strijker bleven zonder gevolgen. Toch bleef de thuisploeg aandringen en in een spannende slotfase zou Urk alles moeten geven om de zege over de streep te trekken. Vooralsnog had de formatie van Peter Wesselink de winst voor het grijpen. Hoewel het tot het einde toe nog billenknijpen was, behaalde Urk in een niet al te beste wedstrijd uiteindelijk toch nog een belangrijke driepunter en deed daarmee uitstekende zaken! De doelstelling van handhaving is hiermee op een haar na gerealiseerd.

Kampong – Urk 1 – 2 ( 0 – 2 )
0 – 1 Jan Ras 27 e
0 – 2 Lucas Tol 33 e
1 – 2 Jort de Zeeuw 58 e

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133