Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk wil aan klantenbinding doen tegen Hoogeveen

Speelronde 27 staat het Urker vlaggenschip in Hoogeveen de volgende tegenstander te wachten. Als promovendus heeft Hoogeveen het lastig in de Derde Divisie. De opdracht om handhaving te bewerkstelligen zal een enorme uitdaging worden voor de ploeg van trainer Stef Lamberink. Urk daarentegen zit in een goede fase en wil deze graag doortrekken. De blauwhemden uit Hoogeveen zullen dan ook een gemotiveerde thuisploeg treffen, die zal waken voor onderschatting en voor eigen publiek aan klantenbinding doen wil.

Heenwedstrijd eindigde onbeslist
De heenwedstrijd bij Hoogeveen eindigde in een 1 – 1 gelijkspel. Urk schoot uit de startblokken. Toch was het de thuisploeg dat na 17 minuten via Alex Blekkink op voorsprong kwam. Een leep genomen vrije trap werd koelbloedig afgerond door Blekkink. Na deze treffer bleef Hoogeveen de gevaarlijkste ploeg. Met een minimale achterstand werden de kleedkamers opgezocht. De ploeg van Peter Wesselink kwam getergd uit de rust. Vooralsnog kon Hoogeveen stand houden, maar moest uiteindelijk toch capituleren onder de enorme druk die Urk aan de dag legde. Iede den Dulk die vanuit een corner de bal voor zijn voeten kreeg, drukte hard en doeltreffend af en zette zo zijn ploeg naast Hoogeveen. Urk rook bloed en ging vol overtuiging op zoek naar de overwinning. Kansen kwamen er wel degelijk, maar telkens vonden ze keeper Mike Meekhof op hun weg. Een intense en meeslepende wedstrijd kende geen winnaar.

Moeilijke fase
Op dit moment zit Hoogeveen in een moeilijke fase. De twee laatste duels kreeg de ploeg liefst 12 tegentreffers te incasseren. Allereerst veegde IJsselmeervogels met 7 – 1 de vloer aan met Hoogeveen. Vorige week kreeg de ploeg uit Drenthe opnieuw een pak slaag. FC Rijnvogels liet er geen misverstand over verstaan wie van de twee de sterkste was. Na 90 minuten stond er een veelzeggende 0 – 5 op het scorebord. Hoogeveen kreeg hiermee opnieuw een enorme dreun te verwerken. Voor trainer Stef Lamberink en zijn stafleden zal het een flinke puzzel worden om zijn ploeg weer scherp te krijgen voor de confrontatie met Urk. Tegen FC Rijnvogels was het vooral een mentale kwestie volgens Lamberink. Hij hoopt dat zijn ploeg zich de komende weken revancheert, want dat het beter moet zal duidelijk zijn. Wellicht gaat er iets veranderen in de speelwijze.

Effectief Urk wint bij Kampong
Urk ging in Utrecht de strijd aan met Kampong. In een van Urk zijde niet al te beste wedstrijd, werd het maximale resultaat geboekt. Een uiterst effectief Urk stond met de rust op een 0 – 2 voorsprong. Na de pauze gooide Kampong alle schroom van zich af en ging vol op de aanval spelen. Na een uur werd de aansluitingstreffer geproduceerd en Kampong zette nog een tandje bij. Urk wankelde maar bleef, mede dankzij enkele goede reddingen van Richard Strijker, overeind. De uiteindelijke driepunter werd met hangen en wurgen over de streep getrokken. Met deze uitslag bewees de equipe van Peter Wesselink zichzelf een uitstekende dienst! Bij een eventueel positief resultaat tegen Hoogeveen komt de doelstelling van handhaving wel erg dichtbij. Een reden temeer om dit duel vol overtuiging in te gaan!

Namens de KNVB is scheidsrechter Jorg Ordelmans afgevaardigd om deze wedstrijd te leiden. Aan de zijlijn zal hij daarbij worden geassisteerd door de heren Max Wolfkamp en Marck Fieret. Hopelijk kan het arbitraal trio samen met de aanwezige supporters genieten van een heerlijke pot voetbal waarbij sportiviteit uiteraard niet mag ontbreken.