Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk treft in Hercules ijzersterke tegenstander

De plaatselijke trots van Urk gaat komende zaterdag op bezoek in Utrecht. Daar wacht tegen Hercules een zware klus. Hercules koestert de ambities om binnen afzienbare tijd door te stoten naar de Tweede Divisie. Vooralsnog loopt het stroperig en heeft Hercules al wat schade opgelopen. Dat wil niet zeggen dat Urk een gemakkelijke middag krijgt, integendeel zelfs. Peter Wesselink en zijn ploeg kunnen de borst natmaken en een tegenstander tegemoet zien die dit seizoen nog zeker een rol van betekenis gaat spelen!

Stukje historie
Hercules werd op 22 april 1882 als cricketclub opgericht en is daarmee een van de oudste verenigingen van Nederland. Als verenigingskleuren koos men blauw en wit. In 1889 werd de afdeling voetbal opgericht. De naam van de vereniging werd toen veranderd van Utrechtsche Cricketclub (U.C.C.) “Hercules” in Utrechtsche Cricket- & Voetbalvereniging (U.C. & V.V.) “Hercules”. In januari 1981 vond een ingrijpende verandering plaats, toen de nieuwe statuten met het huishoudelijk reglement door de algemene ledenvergadering werd goedgekeurd. Hercules veranderde van Utrechtsche Cricket- & Voetbalvereniging in Utrechtse Sportvereniging (U.S.V.), waardoor de weg vrijgemaakt was voor andere sporten dan cricket en voetbal. In de bestuursvergadering van 26 oktober 1889 werd besloten een voetbalafdeling op te richten en daarmee is Hercules een van de oudste voetbal clubs van Nederland. Hercules is tegenwoordig een van de grootste voetbalverenigingen in de regio Utrecht, met 20 seniorenteams, verdeeld over een zaterdag en zondagafdeling en meer dan 40 jeugdteams. Verder heeft Hercules dankzij de in 1991 aangelegde sporthal de grootste zaalvoetbalafdeling van Nederland: rond de 50 “Futsal”-teams, zowel mannen als vrouwen ( bron Wikipedia ).


Hercules strandt in zicht van de haven
Afgelopen seizoen was Hercules dicht bij promotie naar de Tweede Divisie, maar strandde in het zicht van de haven In de eerste ronde trof het IJsselmeervogels en declasseerde het daarin de ploeg van oud – Urk trainer Gert Jan Karsten. Met twee overduidelijke overwinningen ( 6 – 0 en 0 – 5 ) werd de voormalige grootmacht uit Bunschoten – Spakenburg kinderlijk eenvoudig in de hoek gezet. Vervolgens moest Hercules met GVVV uitvechten wie van de twee de zo fel begeerde promotie zou bewerkstelligen. Uiteindelijk bleken de Veenendalers iets gehaaider en keerde na één seizoen van afwezigheid weer terug naar de Tweede Divisie. Hercules dat financieel niet zo daadkrachtig is als de grote amateurclubs in het land, kan hier tegen niet concurreren. Dat betekent heel concreet dat de club ieder jaar belangrijke spelers ziet vertrekken. Voor dit seizoen moest de TC vervangers zoeken voor maar liefst 10 vertrekkende
spelers. René van der Kooij staat sinds 2020 als hoofdtrainer voor de A – selectie. Deze zal de nodige hoofdbrekens hebben gehad om de puzzel weer compleet te maken.


Generale
Tijdens de generale naar de komende wedstrijd tegen Urk reisde Hercules af naar Katwijk, om daar de degens te kruisen met FC Rijnvogels. De ploeg uit de Domstad bracht FC Rijnvogels de eerste nederlaag op eigen bodem toe. Op de zege van de ploeg van trainer van der Kooy viel niets af te dingen! Hercules trok vanaf de aftrap de wedstrijd naar zich toe en liet Rijnvogels nauwelijks aan voetballen toekomen. Het was dan ook niet meer dan logisch dat Hercules via Mitchell Zwart op voorsprong kwam. De rust werd met een 0 – 1 voorsprong bereikt. Na de hervatting een energiek FC Rijnvogels. Tom Bijen zette na 66 minuten beide ploegen weer naast elkaar. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de gelijkmaker. Eén minuut later zette Max van Hees middels een benutte penalty Hercules weer op voorsprong. Vanaf dat moment speelden de Utrechters een gewonnen wedstrijd. FC Rijnvogels ging naarstig op zoek naar de
gelijkmaker, maar gaf daarbij zoveel ruimte weg dat het niet kon uitblijven of doelpunt nummer 3 lag in het Katwijker mandje. Met een verdiende 1 – 3 zege kon Hercules drie punten bijschrijven aan het totaal.


Meeslepend voetbalgevecht
Urk speelde op eigen terrein de beladen streekderby tegen Genemuiden. In een meeslepend voetbalgevecht was Urk de sterkste! Urk begon voortvarend aan het duel, maar moest op haar qui-vive blijven voor de snelle uitvallen van Genemuiden. Veelal via de zijkanten probeerde Urk voor gevaar te zorgen. De bezoekers kwamen pas na een half uur spelen terug in de wedstrijd, maar behoudens enkele schoten van afstand en een afgekeurd doelpunt kwam de ploeg uit tapijtcity niet. Urk had de wedstrijd behoorlijk onder controle. Met een Frits van Turenhoutje werd de rust bereikt. Na de pauze brak de streekderby pas echt los. Helemaal toen Lucas Schraal het gaatje vond om af te drukken en sportpark de Vormt in vuur en vlam zette. Genemuiden probeerde nog wel iets te forceren, maar zag in doelman Richard Strijker een obstakel die niet van wijken wilde weten. Hoewel het tot de laatste seconde billenknijpen was, hield de equipe van Peter Wesselink stand. Urk had zich van zijn beste kant laten zien en de punten in eigen huis weten te houden. Het massaal opgekomen Urker publiek ging dik tevreden naar huis!

Scheidsrechter van dienst is Pascal Smeenk. Aan de zijlijn zal deze worden bijgestaan door de heren Jasper Westland en Xander de Groot. We spreken de wens uit dat de wedstrijd, die om 15:30 uur begint, attractief en sportief mag verlopen. Urk supporters die naar Utrecht zullen afreizen om daar de jongens te ondersteunen, de navigatie kan op het volgende adres worden ingevoerd:

Sportpark Voordorp
Voorveldselaan 4
3573 PV Utrecht

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133