Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk gaat hard onderuit tegen effectief Hercules

Urk heeft zich in Utrecht de kaas van het brood laten eten door Hercules. Na een prima eerste helft, was het verval na de rust zo groot dat Hercules weg liep naar een 5 – 1 eindstand. Weliswaar was de uitslag geflatteerd, over 90 minuten was de zege voor de thuisploeg dikverdiend! Er rest de ploeg van Peter Wesselink niets anders dan een week op de blaren te zitten en volgende week deze uitglijder weg te poetsen als Kampong op bezoek komt.

Urk begon goed aan de wedstrijd, maar kwam desalniettemin al na 8 minuten op achterstand. Overduidelijk in buitenspelpositie werd Franslyn Nsingi het feestvarken voor Hercules. Naarmate de wedstrijd vorderde werd de behendige aanvaller een ware plaaggeest voor Urk. Vijf minuten later was het Lucas Nagel die doeltreffend raakte kopte uit een corner. Lucas Tol kreeg een behoorlijke kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Echter het vizier stond deze middag niet op scherp. Vanuit een afgeslagen corner geselde Iede Nentjes de dwarsligger. Deze pegel had een beter lot verdiend! Op dat moment was Urk de bovenliggende ploeg en de meegereisde supporters konden na 45 verdienstelijke minuten niet anders dan tevreden zijn.

De hoop op een positief resultaat was zeker aanwezig, hoe anders zou het vervolg verlopen. Met de wind tegen en om onbegrijpelijke reden raakte Urk helemaal van de leg. Het gevolg was dat Hercules binnen het uur de wedstrijd volledig deed kantelen en op een niet verwachte 3 – 1 voorsprong kwam. Terwijl men bij Urk de teugels liet vieren, met alle gevolgen van dien, gooide Hercules er een schepje bovenop. Urk stond erbij en keek er naar. Met enkele wissels probeerde trainer Wesselink het tij nog te keren. De thuisploeg wachtte geduldig af en liet Urk het spel maken. Kansen om de aansluitingstreffer te produceren waren er wel degelijk. Zo lieten Lucas Tol, Klaas Romkes, Pieter Brands en Klaas Kramer het na om Urk dichterbij te brengen. Alle keren bleef een doelpunt uit. Terwijl bij Urk het vizier niet op scherp stond, was Hercules dodelijk doeltreffend. In de slotfase liep de thuisploeg verder weg door tweemaal te scoren. Beschaamd droop Urk, in een wedstrijd met twee gezichten, van het veld.

Hercules – Urk 5 – 1 ( 1 – 1 )
1 – 0 Franslyn Nsingi 8 e
1 – 1 Lucas Nagel 13 e
2 – 1 Max van Hees 56 e
3 – 1 Jordi Paulina 58 e
4 – 1 Franslyn Nsingi 90 e
5 – 1 Franslyn Nsingi 90 + 3