Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk uit op eerherstel

Na de nederlaag bij Hercules krijgt Urk komend weekend met Kampong opnieuw een ploeg uit Utrecht tegenover zich. Om de nare nasmaak van vorig weekend weg te spoelen zal de ploeg van Peter Wesselink 90 minuten bij de les dienen te zijn. Voor eigen publiek lijkt het mij geen enkel betoog dat Urk uit is op eerherstel. Kampong zal daarvan het slachtoffer moeten worden.


Stukje historie
Kampong is met meer dan 6500 leden de grootste omni-sportvereniging van Nederland. De club is vooral bekend om de zeer succesvolle hockeytak. De voetbaltak is echter de laatste jaren met een enorme opmars bezig. Tien jaar geleden speelde men nog in de derde klasse. Vooral de laatste jaren ging het snel. Twee kampioenschappen op rij brachten de ploeg in de Vierde Divisie, daarin eindigde men vorig seizoen als tweede om vervolgens via de nacompetitie te promoveren naar de Derde Divisie. De club is in 1902 opgericht door vrienden uit de Zeeheldenbuurt, waar veel gerepatrieerde Indiëgangers woonden. Vanwege het geïsoleerde karakter van deze wijk werd gekozen voor de naam Kampong, Maleis voor omheind dorp. De naam sv Kampong is vooral bekend vanwege het hockey, maar cricket en voetbal zijn de oorspronkelijk sporten bij de omni-sportvereniging, die op 29 september werd opgericht. Dames konden zelfs ruim drie jaar eerder bij de club cricketten, dan dat in 1935 van start gegaan werd met hockey. In de late 70-er jaren werden tennis en squash toegevoegd en in 1987 jeu de boules. Na moeizame beginjaren zou sv Kampong met meer dan 6500 leden uitgroeien tot de grootste omni – sportclub van Nederland. De afdeling hockey is de grootste in het land en met voetbal behoort sv Kampong ook tot de grootste clubs in Nederland. Sterke punten van de vereniging zijn, dat het hele gezin er kan sporten en vriendschap er hoog in het vaandel staat!


Voortreffelijke generale
Naar aanloop van de wedstrijd tegen Urk speelde Kampong op eigen veld tegen FC Rijnvogels. De ambitieuze ploeg uit Katwijk ging hard onderuit en verliet met een 4 – 0 nederlaag met beschaamde kaken het veld. Was deze uitslag geflatteerd? Allerminst aldus Rijnvogels – trainer Dogan Corneille. Het was aan keeper Pim van der Plas te danken dat de uitslag niet hoger uit was gevallen. Kampong heerste op alle fronten! Met een dosis strijd en passie won Kampong ieder duel. Na een half uur spelen opende de Utrechtste formatie het doelpuntenbal. Op het uur werd de voorsprong verdubbeld en vrij snel viel ook doelpunt nummer drie in het Katwijker mandje. Tien minuten voor tijd completeerde Kampong de oorwassing met een vierde treffer. Kampong bewees zichzelf een uitstekende dienst en vond weer aansluiting bij de onderkant van de middenmoot. Door deze zege komt Kampong met het nodige zelfvertrouwen richting de Bult.


Wedstrijd met twee gezichten
Urk verloor na een hoopgevende eerste bedrijf met duidelijke cijfers bij Hercules. De eerste 45 minuten waren zeer acceptabel en de formatie van Peter Wesselink was in fasen duidelijk de bovenliggende partij. Met een 1 – 1 tussenstand had Urk zich eigenlijk tekort gedaan, omdat er zeker mogelijkheden waren geweest om de score verder uit te breiden. Na de pauze en met de wind tegen kwam er zand in de Urker motor. Hercules daarentegen zette een tandje bij en strafte matig verdedigen meedogenloos af. Urk moest meer risico’s nemen en kreeg zowaar kansen om dichterbij te komen. Alle keren werd de trekker niet overgehaald. In de slotfase kreeg Hercules zoveel ruimte dat het nog tweemaal de roos trof en het alsnog een flinke afstraffing werd. Met de staart tussen de benen droop Urk af.


Spelersgroep gebrand op positief resultaat
Toch blijft het opvallend hoe groot het verschil is tussen Urk in thuisduels en uitwedstrijden. Op eigen bodem is Urk in staat van iedereen te winnen. Zelfs na een achterstand worden de ruggen gerecht en is het dit seizoen tot nu toe geen enkele tegenstander gelukt om met een driepunter de Vormt de verlaten. Buitenshuis daarentegen lijkt het wel of er na een tegendoelpunt iets in de hoofden gebeurd en er een knop wordt omgezet. Afgelopen zaterdag was het verschil tussen de eerste 45 minuten en het vervolg gewoon opvallend te noemen en was het verval te groot. De spelersgroep zal hier ook zeker van balen en is gebrand op een positief resultaat tegen Kampong. Hopelijk worden deze voornemens omgezet in daden en laten ze de voeten spreken!


Vanuit Zeist is scheidsrechter Haico Michielsen aangesteld om de wedstrijd te leiden. Aan de zijlijn zal deze worden geassisteerd door de heren Laurens Maas en Jeroen Eimers.
Rest mij om alle aanwezigen een heerlijke en sportieve wedstrijd toe te wensen.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133