Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Kampong bezorgt Urk eerste thuisnederlaag

Het had zo’n mooie middag kunnen worden, maar Urk heeft op eigen veld de eerste nederlaag geleden tegen Kampong. Hierdoor leed het de tweede nederlaag op rij. Over 90 minuten gezien was de uitslag verdiend te noemen! De formatie uit Utrecht was behoudens het eerste kwartier gretiger en op alle fronten beter dan de thuisploeg.

Urk begon voortvarend! Dit betaalde zich na 5 minuten uit in de openingstreffer. Jan Ras gaf na een vloeiende aanval de bal het laatste zetje en zette Urk daarmee al vroeg op voorsprong. In een hoog tempo werd het eerste kwartier afgewerkt. Lucas Tol zag een schot rakelings naast de verkeerde kant van de paal gaan. In de tegenaanval kreeg Kampong een enorme kans welke onbenut bleef. Weer enkele ogenblikken later kregen de bezoekers opnieuw de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Dit keer liep het eveneens met een sisser af. Urk werd slordiger en hielp Kampong daarmee in het zadel. Kampong bleef hoog druk zetten waarmee Urk de grootste moeilijkheden had. Na 25 minuten kwam de equipe uit Utrecht langszij. Merijn Muskens glipte door de verdediging en werd onreglementair gestopt door Richard Strijker. Marc Visser nam zijn verantwoording en schoot de toegekende strafschop onberispelijk binnen. Urk zou zich weer moeten herpakken wilde het niet verder in de problemen komen tegen de technisch vaardige Utrechters. Tot aan de rust bleef de stand ongewijzigd, waardoor de ploegen met een gelijke stand de kleedkamer opzochten.

Na de hervatting kwamen beide teams ongewijzigd binnen de lijnen. Evenals de eerste minuten van het eerste bedrijf was de beginfase van de tweede helft acceptabel. Iede Nentjes zag een pegel van afstand ternauwernood worden verwerkt door doelman Job Peters. Toch kon Urk hier geen vervolg op geven. Kampong voelde aan alles dat er deze middag wat te halen viel op Urk. Daar waar het kon zocht men de aanval. Na een uur voetballen beloonde Kampong zichzelf door op voorsprong te komen. Uit een vlot lopende aanval kon Siemen Eijkemans geheel vrijstaand en op zijn dooie akkertje de 1 – 2 aantekenen. Urk zou vanaf nu de rust moeten bewaren en niet geforceerd op zoek moeten gaan naar de gelijkmaker. Met enkele wissels probeerde Peter Wesselink het elftal van frisse elan te voorzien. Echter, dit bleek ijdele hoop. Na een blunder van Richard Strijker pakte Berend Witteveen het cadeautje vakkundig uit door de 1 – 3 op het scorebord te zetten. Wat Urk hierna ook ondernam, het was allemaal te ondermaats. Toen scheidsrechter Haico Michielsen affloot voor het einde waren de meeste toeschouwers al onderweg naar de uitgang. De eerste nederlaag op eigen veld dit seizoen was hiermee een feit. Urk had zichzelf een slechte dienst bewezen. De ploeg kan zich nu richten op de wedstrijd tegen Hoogeveen welke over 14 dagen zal plaatsvinden. Tot die tijd mogen ze op de blaren zitten.

Urk – Kampong 1 – 3 ( 1 – 1 )
1 – 0 Jan Ras 5 e
1 – 1 Marc Visser 28 e ( penalty )
1 – 2 Siemen Eijkemans 60 e
1 – 3 Berend Witteveen 77 e