Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk speelt avondwedstrijd tegen Hoogeveen

Na de zeperd tegen Kampong, staat Urk in speelronde 10 de confrontatie met Hoogeveen te wachten. De promovendus kent een wisselvallige seizoenstart, maar is op eigen bodem onberekenbaar. Ondanks de stand op de ranglijst zal Urk op haar qui-vive moeten zijn voor de blauwhemden. Voor het eigen fanatieke publiek wil de ploeg wel eens boven zichzelf uitstijgen. De brigade van Peter Wesselink is bij voorbaat dus gewaarschuwd.


Stukje historie
Het voetbal in Hoogeveen ontwikkelde zich vanaf 1910 in kleine stapjes. In 1930 gingen verschillende kleinere voetbalverenigingen in Hoogeveen samen verder als Hoogeveense Boys, actief in het zondagvoetbal, vanaf 1943 ging deze vereniging verder onder de naam VV Hoogeveen. Na vele promoties was dit ook de tijd dat de vereniging zich nestelde in de top van het amateurvoetbal. In 1974 promoveerde het voor het eerst naar de toen pas gevormde Hoofdklasse. Het grootste succes volgde in 1978, toen Hoogeveen kampioen bij de zondagamateurs werd. Op 28 mei 2023 volgde een nieuw hoogtepunt, toen het eerste zondagselftal kampioen werd van de vierde divisie en voor het eerst in de clubhistorie promoveerde naar de Derde Divisie. Het was na zes seizoenen en twee kampioenschappen natuurlijk een mooi afscheid van Nico Haak als hoofdtrainer.


Wisselvallige seizoensstart
De debutant uit Hoogeveen kende geen goede start in de competitie. Vele blessures zorgden ervoor dat de ploeg zwaar gehavend aan de eerste serie wedstrijden begon. Stef Lamberink moet als nieuwe hoofdtrainer Hoogeveen dit seizoen zien te behouden voor de Derde Divisie. De kampioensploeg van vorig seizoen bleef vrijwel geheel intact. Alleen Sem Nijkamp verliet de club. Er kwamen 7 nieuwelingen bij. Van Be Quick’28 kwamen Jeroah Balubun en Matthew Benschop de gelederen versterken. Tom Leerdam kwam over van ZVVV. Jeroen Kamphuis verruilde SV Dalfsen voor Hoogeveen. Jongeling Mike
Kriekjes maakte de overstap van PEC Zwolle O-17. Tenslotte stroomde Jan ten Cate vanaf de zaterdagtak van Hoogeveen over naar de blauw – witten.


Hoogeveen zit in een stijgende lijn
In de vorige speelronde speelde Hoogeveen een uitduel bij Rijnvogels. Het ambitieuze Rijnvogels had iets recht te zetten na de 4 – 0 nederlaag welke men een week eerder leed tegen Kampong. Met goede bedoelingen ging de thuisploeg de confrontatie aan met Hoogeveen. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor Rijnvogels. Echter, doelman Stan Meekhof van Hoogeveen stak in grootse vorm en wenste niet te capituleren. Hoogeveen kwam de eerste 45 minuten zonder kleerscheuren door en was in fasen zelfs de bovenliggende ploeg. Na de pauze brak Emil Bijlsma de wedstrijd open door de openingstreffer op het scorebord te zetten. Rijnvogels zette nog wel aan, maar zoals gemeld keeper Meekhof was niet te passeren. Hoogeveen- trainer Stef Lamberink was dan ook content over het spel wat zijn ploeg op de mat legde. De ploeg begint meer ingespeeld te raken, ze laten goed voetbal zien en dan boek je ook resultaten. Hoogeveen zit dus in een stijgende lijn en wil dat tegen Urk hoe dan ook doortrekken.


Urk laat het afweten
Urk mocht voor eigen publiek aantreden tegen Kampong. De start was veelbelovend! Al na 5 minuten vond Jan Ras het gaatje en zette zijn ploeg op voorsprong. De aanwezige toeschouwers gingen er eens goed voor zitten. Na een kwartier kantelende de wedstrijd en trok Kampong het duel naar zich toe. De Utrechters voelden aan alles dat er deze middag wat te halen viel op Urk. Dit betaalde zich na een kwartier voetballen uit in de gelijkmaker. Vanuit een strafschop kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. De rust brak aan met een gelijke stand. Na de pauze kwam Urk opnieuw sterk uit de startblokken en enkele kansen werden onbenut gelaten. Dit tot groot genoegen van Kampong die naarmate de minuten wegtikten weer de overhand kregen en zichzelf beloonden met nog eens twee treffers. Op de uiteindelijke 1 – 3 nederlaag viel niets af te dingen. Kampong was deze middag de sterkste gebleken en lieten de Urker met een ongelofelijke kater achter.


Ploegen staan dicht bij elkaar
Door de uitslagen op de laatste wedstrijddag is alles nog meer naar elkaar toe gekropen. Urk staat weliswaar op plek 8, maar het verschil met Hoogeveen dat op plaats 16 staat is slechts 4 schamele puntjes. Om niet in de gevarenzone terecht te komen zou een positief resultaat in en tegen Hoogeveen meer dan welkom zijn voor de formatie van trainer Peter Wesselink. Maar de Urkers kennende zullen ze er alles aan doen om deze belangrijke wedstrijd naar zich toe te trekken. En wat is er nu mooier om na twee opeenvolgende verliespartijen weer eens het zoet van een overwinning te smaken!


Scheidsrechter van dienst is Erik ter Brake. Samen met zijn assistenten de heren Andrew Habib en Ekrem Senal zal deze de wedstrijd, die op het ongebruikelijke tijdstip van 18:00 uur zal aanvangen, tot een goed einde moeten brengen. De diehards die de jongens zullen ondersteunen in hun missie om een driepunter in de wacht te slepen, de navigatie kan op het volgende adres worden ingesteld:

Sportpark Bentinckspark
Sportveldenweg 1
7902 NX Hoogeveen

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133