Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk wint seizoensouverture

Urk is het seizoen 2020-2021 uitstekend begonnen. Het bezoekende NSC Nijkerk werd met een 4-1 nederlaag terug de bus ingestuurd. Bovendien eindigden de gasten de wedstrijd met negen spelers.

De openingsfase van de wedstrijd was uiterst vermakelijk. Twee ploegen die de aanval niet schuwden, waarbij de ploeg van trainer Gert Jan Karsten de beste kansen kreeg. Na ruim twintig minuten zakte het spelnivo wat, maar tegen het halfuur was het plotseling Urk dat twee keer wist te scoren. Jelle de Boer en Riekelt Nentjes waren de doelpuntenmakers. Vlak voor rust moest NSC Nijkerk verder met tien man na een rode kaart voor Kevin van Essen.

De meeste toeschouwers waren na rust nog niet terug op het veld, toen het opnieuw Riekelt Nentjes was die voor de thuisploeg wist te scoren en zo de score op 3-0 wist te brengen. De wedstrijd leek gespeeld, maar twintig minuten voor tijd kreeg NSC Nijkerk een strafschop na een overtreding van Richard Strijker. Het was Yannick Cornelisz die de stand op 3-1 wist te brengen. Het leek weer een wedstrijd te worden, maar amper 3 minuten lag de bal voor Urk op de stip na een overtreding op Jan van Slooten. Dat betekende de tweede gele kaart en dus rood voor Renee Troost. Riekelt Jan Brands wist de strafschop feilloos te benutten. Hier bleef het uiteindelijk ook bij omdat Urk het wel geloofde en NSC Nijkerk niet meer wilde.