Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk wint soeverein in Harderwijk

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, is het vlaggenschip van Urk de belangrijke confrontatie met VVOG zonder noemenswaardige problemen doorgekomen. De thuisploeg mocht blij zijn dat het Urker vizier niet op scherp stond en ze zo een afstraffing bespaard bleef. Desalniettemin heeft de ploeg van Gert Jan Karsten uitstekende zaken gedaan en kan het weer omhoog kijken.


Urk begon de belangrijke wedstrijd tegen de concurrent uit Harderwijk zeer geconcentreerd. Spelend
vanuit een uitstekende organisatie werd de strijd aangegaan. VVOG was over het hele veld de mindere en het wachten was op de openingstreffer. Deze viel dan ook snel. Lucas Schraal werd iets buiten de strafschopgebied onderuit gehaald. De prima spelende Johannes Schrijver belastte zich met de toegekende vrije trap. Uiterst zuiver wist deze de bal onhoudbaar voor doelman Paul Eppink tegen de touwen de kegelen. Naarmate de minuten wegtikten was Urk heer en meester en het wachten was op meer goals. Deze bleven uit, omdat de ploeg te slordig was in de afwerking. De rust brak aan met een meer dan verdiende 0 – 1 voorsprong. En hiermee mocht VVOG de handen meer dan dicht knijpen.


Na de thee zou je mogen verwachten dat de thuisploeg uit een ander vaatje zou tappen. Hoe anders zou het verloop zijn. Lucas Tol werd weggestuurd en wist doeltreffend af te ronden. Hiermee bracht hij zijn ploeg in een zetel. Ook na dit doelpunt bleef Urk veruit de sterkste van de twee. VVOG probeerde het nog wel, maar was eenvoudigweg niet in staat om voor gevaar te zorgen. Onder aanvoering van een prima spelende centrale duo Lucas Nagel en Klaas Kramer was er geen vuiltje aan de lucht. Het enige smetpuntje was dat Urk verzuimde om ruimer afstand te nemen. In de absolute slotfase maakte VVOG nog wel de aansluitingstreffer, maar meteen daarna floot scheidsrechter Stegeman af voor de wedstrijd. Urk voegde door deze zege 3 heel belangrijke punten toe en heeft daarmee een behoorlijk stap omhoog weten te maken. Volgende week wacht ASWH op eigen veld. Opnieuw een uitdaging voor Urk om deze positief af te sluiten.


VVOG – Urk 1 – 2 ( 0 – 1 )
0 – 1 Johannes Schrijver 5 e
0 – 2 Lucas Tol 49 e
1 – 2 Dailey Groenewegen 90 +5

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print