Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Erop of eronder in degradatiekraker

Met nog drie wedstrijden voor de boeg staat de trots van Urk komende zaterdag in de confrontatie met Excelsior’31 opnieuw een heuse finale te wachten. We kunnen er een voorbeschouwing van jewelste van maken, maar er geldt zaterdag maar één ding en dat is winnen, niet meer en niet minder. Voor beide ploegen is het erop of eronder! Kortom, de aanwezige toeschouwers kunnen twee ploegen verwachten die tot de tanden gewapend de strijd met elkaar zullen aanbinden!


Terugblik
De heenwedstrijd wist Urk verrassend naar zich toe te trekken. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. Jasper Veltkamp bracht Excelsior’31 na 20 minuten op voorsprong. Even later torpedeerde doelman Amos Wesseh de doorgebroken Hessel Snoek. Met een rode kaart kon de sluitpost vertrekken. De thuisploeg was van slag door deze tegenvaller. Na ruim een half uur spelen was het Lucas Tol die de stand weer in evenwicht bracht. Vier minuten later kopte Hessel Snoek de 1 – 2 tegen de touwen. Weer 3 minuten later maakte Lucas Tol zijn tweede goal van de middag en zette Urk op een comfortabele 1 – 3 voorsprong. In zeven minuten tijd had Urk de thuisploeg een lesje effectiviteit laten zien! Vlak voor rust kon Lucas Nagel ook inrukken met een rode kaart. Na de hervatting had trainer Jurjan Wouda zijn ploeg opdracht gegeven om 1 op 1 te gaan spelen en het vervolg de duels als hongerige leeuwen aan te gaan. Deze opdracht draaide op niets uit. De Rijssense leeuw brulde wel, maar zag geen kans om dichterbij te komen. Urk daarentegen zag invaller Klaas Romkes de 1 – 4 op het scorebord brengen en gooide daarmee de wedstrijd op slot.


Moeizaam seizoen
Excelsior’31 uit Rijssen behoort tot de grotere zaterdagclubs die ons land rijk is. Het Twentse voetbalbolwerk behaalde in de clubhistorie diverse sportieve successen. Naast de zaterdagtitel in 1965 werden de laatste afdelingstitels op het hoogste niveau behaald in 2005 en 2010. De Twentse club behoorde tot de eerste lichting Topklassers en speelde vier seizoenen op dit destijds hoogste amateurniveau. In 2019 werden de Rijssenaren kampioen van de Hoofdklasse B, zodat de club promoveerde naar de Derde Divisie, waarin het inmiddels voor het vierde seizoen speelt. Vorig seizoen eindigde de Tukkers op de 7 e  plaats. Het huidige seizoen verloopt tot nu toe moeizaam. Ondanks het feit dat de roodhemden goed verzorgd voetbal aan de dag leggen, is de ploeg tot groot verdriet van de trouwe aanhang verwikkeld in de strijd om degradatie te voorkomen. Dat de nood hoog was in Rijssen bleek wel uit het feit dat de samenwerking met trainer Jurjan Wouda begin maart vanwege slechte resultaten werd beëindigd. In Jos van der Veen heeft Excelsior’31 een vervanger gevonden. Wél moest Excelsior’31 met zijn werkgever DZC’68 om de tafel om hem los te weken. De club uit Doetinchem gunde van der Veen deze kans en liet hem naar Rijssen gaan. Om lijfbehoud te bewerkstelligen is Excelsior’31 onder de nieuwe hoofdtrainer iets behoudender gaan voetballen. En eerlijk is eerlijk, langzaamaan tekenen zich het herstel aan en is de ploeg naar boven geklommen. Hierdoor is het moraal gestegen en hebben de roodhemden weer zicht om ook volgend seizoen uit te mogen komen in de Derde Divisie.


Generale
Vorige week kreeg Excelsior’31 het al veilige Staphorst op bezoek. Over 90 minuten gezien was Excelsior’31 de betere ploeg. Echter, het verzuimde diverse opgelegde kansen te benutten. Of het eigen vizier stond niet op scherp, of Staphorst keeper Jorick Maats was een te grote sta in de weg. Met enkele formidabele safes hield de sluitpost zijn ploeg op de been. Toch kon de na dit seizoen naar HHC Hardenberg vetrekkende Maats niet voorkomen dat Nick Davina na 53 minuten de bal hard en droog in de winkelhaak ramde. Kansen op meer treffers liet Excelsior’31 onbenut. En zoals wel vaker, als jezelf verzuimd de trekker over te halen doet de tegenstander het wel. In de absolute slotfase wist Stan Haanstra Staphorst alsnog langszij te schieten. Trainer Jos van der Veen was na afloop helder in zijn nabeschouwing. Zo zei hij: in deze belangrijke slotfase miste hij de absolute wil om te willen winnen en de over mijn lijk mentaliteit bij zijn ploeg. Slotconclusie was dus dat Excelsior’31 twee héél dure punten had verspeeld in de race om lijfsbehoud!


Urk verliest in Veenendaal
Urk reisde af naar Veenendaal om daar de zware dobber tegen GVVV tot een goed einde te brengen. Al gauw bleek dat de ploeg van Hennie Spijkerman niet goed in de wedstrijd zat. Na een kwartier kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong. Vrijwel alle persoonlijk duels vielen uit in het voordeel van GVVV. Dat het bij de pauze slechts 1 – 0 stond mocht een wonder heten. Kort na de pauze verdubbelde GVVV de voorsprong. Riekelt Nentjes bracht Urk 3 minuten later weer dichterbij door de 2 – 1 aan te tekenen. Verder dan dat kwam Urk niet en daarmee was de 18 e competitie nederlaag een feit. Tegen Excelsior’31 kan Urk voor eigen publiek goede zaken doen. Een positief resultaat zou het er allemaal florissanter doen uitzien. De ploeg kan de steun van de twaalfde man in ieder geval goed gebruiken!

De wedstrijd Urk – Excelsior’31 op sportpark de Vormt begint om 15.00 uur. Scheidsrechter van dienst is Dave de Vries. Aan de zijlijn zal hij worden geassisteerd door de heren Wouter Linders en René Broekman. Hopelijk krijgt het arbitraal trio en de aanwezige toeschouwers een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd onder ogen.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133