Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk geeft niet thuis in Veenendaal

Urk heeft in de belangrijke wedstrijd tegen GVVV nagelaten om resultaat te boeken. Aan niets was te zien dat de ploeg van Hennie Spijkerman ten koste van alles wilde winnen. In een gezapig duel bleven de punten in Veenendaal. Hierdoor zullen de resterende drie wedstrijden bepalend worden.


Met Bennie Dunnink als rechtsback en Dick Hakvoort centraal spelend met Klaas Kramer, was de achterste linie enigszins gewijzigd ten opzichte van de laatste wedstrijd die Urk tegen Barendrecht afwerkte. Daarnaast was Lucas Schraal weer van de partij. Het eerste bedrijf was Urk erg slordig in balbezit en verloor het vrijwel alle persoonlijke duels van de huidige nummer twee van de Derde Divisie. GVVV was de eerste helft op alle fronten de bovenliggende partij. Het was dan ook geen toeval dat de thuisploeg na een kwartier via Genrich Sillé op voorsprong kwam. Aanvallend kon Urk vooralsnog weinig potten breken. Ondanks het veldoverwicht liet GVVV het na om de voorsprong verder uit te breiden. Urk bleef daardoor in leven. Lucas Schraal was bijna succesvol nadat de GVVV doelman te laconiek was met uitverdedigen. Nu liep het met een sisser af. Met name via de snelle buitenspelers zorgde GVVV voor het nodige gevaar. De pauze werd met een 1 – 0 achterstand bereikt.


Na de pauze zou Urk uit een ander vaatje moeten tappen om nog enigszins tot een goed resultaat te komen. Al gauw gooide Byron Burgering roet in het eten door de score te verdubbelen. Drie minuten later bracht Riekelt Nentjes de hoop terug in de harten van de Urk supporters door de aansluitingstreffer te scoren. Even leek Urk het besef te hebben dat er meer te halen viel. Er deden zich nog enkele mogelijkheden voor, de gelijkmaker bleef uit. Ondertussen werd er aan beide kanten volop gewisseld. Urk probeerde nog wel, maar was niet meer in staat iets aan de stand te veranderen.


De komende week staat in het teken van de naderende confrontatie met Excelsior’31. Genoeg redenen om goed voorbereid ten tonele te verschijnen. Verder dan dat wilde Hennie Spijkerman ook niet kijken. Hopelijk is het besef aanwezig dat dit wel eens cruciaal kan zijn voor een langer verblijf in de Derde Divisie.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133