Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Ledenstop s.v. Urk

Zoals iedereen misschien weet is voetbal nummer 1 sport ter wereld. Ook op Urk is deze sport enorm populair onder onze jongens en meiden en volwassen. Naast dat voetballen gezond voor je is, draagt het ook bij aan het sociale netwerk onder onze jeugd maar ook onder volwassenen. Om elk lid optimaal te laten genieten van deze sport, vraagt dit voor een club als SV Urk veel organisatie.

Ons ledenaantal is in de laatste jaren explosief gegroeid. Ook voor het komende seizoen 23/24 is de club met meer dan 125 nieuwe leden toegenomen. 

Het is onze verantwoordelijke jeugdcoördinatoren gelukt al deze nieuwe leden voor het nieuwe seizoen te kunnen indelen in een team. Door deze explosieve groei, is het al een aantal seizoenen de uitdaging om de teamindelingen rond te krijgen. Voor nu betekent dit dat de teller van 1400 spelende leden inzicht is gekomen, verdeeld over meer dan 100 teams.

Door deze explosieve groei moeten wij helaas als club concluderen dat wij op dit moment niet meer teams kunnen toevoegen aan dit aantal. Maar ook dat het aantal spelers bij de huidige teams niet vergroot kan worden.

Op maandag 10 juli 2023 is er naar aanleiding van deze situatie een overleg geweest met het bestuur en de jeugdafdeling van SV Urk.

Hierin zijn we samen tot de conclusie gekomen dat het maximum aantal leden voor dit moment is bereikt. Dit besluit is op basis van o.a. de volgende punten genomen;

 • Onvoldoende enthousiaste vrijwilligers (trainers en leiders, scheidsrechters, accommodatie beheer)
 • Velden
 • Kleedkamers

Om de kwaliteit en het optimale plezier onder onze leden te kunnen garanderen, zijn wij als verantwoordelijke partijen helaas tot dit besluit gekomen.

Wat betekent dit voor dit moment.

 • Nieuwe leden die zich na 1 juli hebben aangemeld of aanmelden komen op de wachtlijst. Als er weer mogelijkheden zijn om te kunnen indelen, worden de leden op basis van datum van aanmelding ingedeeld.
 • Huidige teams die op dit moment of later in het seizoen niet compleet zijn worden leeftijd gericht aangevuld vanuit de wachtlijst. De verantwoordelijke jeugd coördinator maakt de beslissing of dit noodzakelijk is.
 • Voetballen bij SVU kan pas vanaf 5 jaar. Meldt u uw kind aan als hij/zij 4 jaar of jonger is dan wordt dit niet verwerkt.
 • Dit besluit duurt t/m 31 december 2023. In januari 2024 wordt besloten om dit besluiten door te zetten, of dat er mogelijkheden zijn om nieuwe teams toe te voegen.

Wat betekent dit voor de organisatie SV Urk.

Vanuit een werkgroep zal er gekeken worden naar oplossingen voor dit probleem. Denk daarbij aan o.a de volgende punten.

 • Een duidelijk vrijwilliger beleid
 • Max aantal nieuwe leden toe te laten.
 • Betere spreiding van de wedstrijden op zaterdag
 • Optimale indeling van onze trainingsvelden

Wij betreuren als club dit besluit te moeten nemen. Laat deze ontstane situatie niet alleen een probleem van SV Urk zijn, maar samen als gemeente van Urk verantwoording te nemen om dit besluit te wijzigen.

Als club zullen wij er alles aan doen om ook voor de toekomst nieuwe leden te mogen verwelkomen bij onze club. 

‘’onze jeugd is de toekomst’’

Met vriendelijke sportgroet,

Bestuur/jeugdvoetbal SV Urk

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133