Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Onnodig verlies van Urk tegen ACV

Op eigen veld is Urk er niet in geslaagd om ACV punten afhandig te maken. De ploeg uit Assen had aan 1 treffer genoeg om de winst naar zich toe te trekken. Door deze zege wisten de Assenaren beslag te leggen op de tweede periodetitel. Van deze kant willen we onze sportvrienden uit Assen van harte feliciteren met dit resultaat!


Het eerste bedrijf was ACV voetballend Urk de baas. Dit resulteerde na 16 minuten spelen in het openingsdoelpunt. Keeper Richard Strijker, die een uistekende wedstrijd speelde, kreeg een schot van Niels Grevenk niet onder controle. De terugspringende bal werd keihard tussen de palen geschoten door Steyn Strijker. Urk was weliswaar voetballend de mindere, maar wist toch twee keer voor gevaar te zorgen. Beide keren bleef het bij dreigen. ACV kreeg ook een grote kans, maar vond in Richard Strijker een te groot struikelblok. Na 35 minuten moest Joél Tol geblesseerd het veld verlaten, zijn vervanger was Riekelt -Jan Brands. Met het inbrengen van Riekelt -Jan kwam er meteen meer dreiging vanaf de linkerkant. De rust brak aan met een minimale voorsprong voor de gasten uit Assen.


Na de thee trok Urk het initiatief meer en meer naar zich toe. Kansen kwamen er wel degelijk. Enkele scrimmages voor het ACV doel werden allemaal, tot teleurstelling van de aanwezige Urk supporters, onbenut gelaten. De wedstrijd was er niet naar, maar ondertussen strooide scheidsrechter Luc Baars met gele kaarten. Met het inbrengen van Andreas Gnodde als extra breekijzer probeerde Urk nog wel om langszij te komen, maar zag geen kans om keeper Enver Spijodic te passeren. Toch moest Urk uiteindelijk het hoofd buigen.


Urk zal deze tegenvaller eerst moeten verwerken, om vervolgens de knop om te zetten richting volgende week zaterdag als Harkemase Boys de gastheer zal zijn. Dit zal dan moeten gebeuren zonder een aantal spelers die na het kaartenfestival van vandaag zijn geschorst.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133