Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk treft in Harkemase Boys directe concurrent

Speelronde 24 zal Urk Friese grond betreden, om aldaar de degens te kruisen met de Boys uit Harkema. De komende 4 wedstrijden zullen cruciaal worden voor interim trainer Albert Mark Nagel en zijn mannen. Achtereenvolgens zullen Harkemase Boys, Volendam, Staphorst en ter Leede de tegenstander zijn. Allemaal ploegen die evenals Urk nog lang niet gevrijwaard zijn van zorgen. Allereerst zal de strijd moeten worden aangebonden met Harkemase Boys. Op de eigen Bosk is de formatie uit Harkema vaak een haast niet te nemen hobbel geweest. Deze keer zal het niet anders zijn. Urk zal er van doordrongen moeten zijn dat ze een hele beste zaterdag moeten hebben om met een positief resultaat Friesland te verlaten. Maar gezien de belangen die er bij beide ploegen op het spel staan, is de verwachting dat het wel eens een bijzonder interessant potje kan worden. Zowel trainer Jan de Jonge als zijn collega Albert Mark Nagel, zullen hun spelers niet hoeven te motiveren.


Terugblik
De heenwedstrijd op zaterdag 17 september werd Urk op eigen veld met 0 – 3 in de hoek gezet. De Friezen die een matige competitiestart kenden weerden zich kranig en lieten Urk het spel maken. Liefst 70 % van de wedstrijd had de thuisploeg balbezit, maar zag desalniettemin geen kans om ondanks legio kansen de uitblinkende keeper Eric Jansema te passeren. Omdat Harkemase Boys wel trefzeker was bleef Urk met een kater achter. Toen stond Harkemase Boys nog onder leiding van Wim Bakering, inmiddels is deze vervangen voor Jan de Jonge.


Slechte generale
Naar aanloop van het treffen met Urk moest Harkemase Boys naar Staphorst. De ploeg uit de kop van Overijssel deed voor eigen publiek prima zaken door met 3 – 0 te zegevieren. Door de nederlaag werd Harkemase Boys op 5 punten achterstand gezet. Tegen de verhoudingen in nam Staphorst voor de rust een 1 – 0 voorsprong. Na de pauze bleef het spel van beide kanten flets en deden zich weinig kansen voor. In de slotfase gooide Staphorst met twee treffers de wedstrijd in het slot en stuurde Harkemase Boys met een ongelofelijke kater weer richting Friesland.


Zure nederlaag
Urk kon na een vrij weekend meteen vol aan de bak tegen hoogvlieger ACV. De Assenaren konden bij een positief resultaat beslag leggen op de tweede periodetitel. Voor eigen publiek deed Urk er alles aan om dit niet te laten gebeuren. ACV was het eerste gedeelte de bovenliggende partij en kwam door een doelpunt van Steyn Strijker verdiend op voorsprong. Na de thee drong Urk meer aan en kreeg enkele grote kansen om langszij te komen. Zoals zo vaak dit seizoen werden deze kansen niet omgezet in goals. Door de winst van ACV kon er een feestje worden gebouwd in het Asser kamp. Urk zal de ruggen moeten rechten en in daden moeten laten zien dat de wedstrijd tegen een directe concurrent, wat Harkemase Boys is, van groot belang is. Welke spelers worden meegenomen door Albert Mark Nagel en zijn staf is op dit moment nog niet helemaal zeker. Wat we wel zeker weten is dat de spelers die wel meegaan tot het gaatje moeten gaan. Laten we er met z’n allen het beste van hopen.


Scheidsrechter Marco Oosting is aangesteld om deze belangrijke wedstrijd te leiden. Samen met zijn assistenten, de heren Jazzy Hindriks en Michiel Tramper zal de leidsman het allemaal volgens de KNVB regels moeten laten verlopen. Hopelijk krijgt het arbitraal trio, samen met de aanwezige supporters een enerverende en sportieve wedstrijd onder ogen.

De trouwe twaalfde man die naar verwachting massaal naar Harkema zal afreizen, de navigatie
kan op het volgende adres worden ingesteld:

Sportpark De Bosk
De Bosk 20
9281 NR Harkema

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print