Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

SV Urk ontvangt FC Rijnvogels

Na een vrij weekend krijgt het vlaggenschip van Urk zaterdag FC Rijnvogels op bezoek. Gezien de resultaten die de ploeg uit Katwijk tot nu toe heeft behaald, zal de formatie van Gert Jan Karsten de handen meer dan vol krijgen. Na thuis nederlagen tegen Harkemase Boys, Staphorst en DOVO staat Urk voor de uitdaging om deze keer zichzelf alsook de twaalfde man te belonen met een driepunter.


Stukje historie
FC Rijnvogels is één van de vijf voetbalverengingen die voetbalminnend Katwijk rijk is. Na Quick Boys en v.v. Katwijk is FC Rijnvogels de derde vereniging in het kustdorp. Rijnsburgse Boys en Valken’68 complementeren het vijftal. De club is opgericht op 29 mei 2004 na een fusie tussen de Katwijkse voetbalclubs KRV en MKV. FC Rijnvogels speelt haar thuiswedstrijden op sportpark de Kooltuin. De roodhemden zijn het seizoen veelbelovend begonnen en draaien keurig mee in de subtop van de Derde Divisie. Maar wat graag willen ze deze positieve start op en tegen Urk een vervolg geven. Aan de gastheren de schone taak om hier het spreekwoordelijke stokje voor te steken. FC Rijnvogels is vorig seizoen kampioen geworden in de Hoofdklasse A en komt dit seizoen voor de tweede keer in haar historie uit in de Derde Divisie. Hoofdtrainer van de formatie uit Katwijk is Thomas Duivenvoorden. De oefenmeester uit Noordwijkerhout is bezig aan zijn derde seizoen op sportpark de Kooltuin. FC Rijnvogels beschikt over een brede selectie dat als een echt collectief de strijd aangaat. De ploeg heeft zich razendsnel aangepast en heeft daarmee laten zien dat het een aanwinst is voor de Derde Divisie!


In grootse vorm
Uit 11 gespeelde competitiewedstrijden wist FC Rijnvogels 19 punten halen. 5 keer werd er gewonnen, terwijl er vier keer gelijk werd gespeeld. In de elf gespeelde duels trok de formatie uit Katwijk slechts twee keer aan het kortste eind. Alleen SteDoCo en Sparta Nijkerk wisten de winst naar zich toe te trekken. In de vorige speelronde kreeg FC Rijnvogels het taaie Staphorst op bezoek. De eerste 45 minuten gaf Staphorst niet thuis en daar legde FC Rijnvogels meteen de basis voor de uiteindelijke 3 – 0 zege. Er valt misschien nog veel meer over te zeggen, maar Urk treft in FC Rijnvogels een tegenstander die in grootse vorm verkeert en niet voor niets keurig meedraait in de subtop van de Derde Divisie.


Winst in Ermelo verhoogt moraal
Urk kruiste de degens in Ermelo tegen het sterke DVS’33. Het eerste half uur was de thuisploeg heer en meester! Met voortreffelijk combinatiespel en veel lopende mensen vanaf het middenveld had Urk de handen meer dan vol. Het was dat Richard Strijker in een geweldige vorm verkeerde, anders had de 1 – 0, welke DVS’33 uit een makkelijk verkregen penalty kreeg voor de pauze, veel hoger geweest. Nu bleven de bezoekers in leven. Toch zou Urk de pauze met een voorsprong bereiken. Allereerst was het Lucas Nagel die op schitterende wijze de gelijkmaker op het scorebord bracht. Vlak voor de thee was het Hessel Snoek die een snelle uitval bekwaam wist af te ronden en zo zijn ploeg met een heerlijk gevoel naar de kleedkamer stuurde. Na de pauze kwam DVS’33 al gauw op gelijke hoogte en leken zich nog 34 loei zware minuten aan te breken. Het kantelpunt kwam eigenlijk pas nadat Hessel Snoek naar de grond ging en na minuten lang te zijn behandeld per brancard zich van het veld moest laten dragen. Beide ploegen gingen naar binnen om na een korte onderbreking de wedstrijd te vervolgen. Bij DVS’33 leek de motor vanaf dat moment te haperen. Urk profiteerde hier twee keer optimaal van en middels doelpunten van Lucas Nagel en Riekelt Nentjes liep het weg naar een 2 – 4 voorsprong. De geel – zwarten drongen nog wel aan, verder dan een vrije trap, die formidabel buiten de palen werd gewerkt door Richard Strijker, kwam de thuisploeg niet. Een niet verwachte, maar daarom niet minder verdiende zege viel Urk ten deel. Het moraal wat de spelersgroep heeft overgehouden wordt hopelijk meegenomen tegen FC Rijnvogels.


De wedstrijd Urk versus FC Rijnvogels wordt zaterdagmiddag om 15.00 uur in beweging gebracht door scheidsrechter Remco Schul. Samen met zijn assistenten de heren Ryan Schiffel en Kamal el Hajjaji zal de leidsman ervoor moeten zorgen dat alles volgens de regels van de KNVB verlopen gaat. Bij dezen roepen we het publiek op om als echte twaalfde man achter de ploeg te gaan staan. Rest mij om alle aanwezige toeschouwers een dijk van een wedstrijd toe te wensen, waarbij sportiviteit uiteraard niet mag ontbreken.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print