Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

SV Urk reist af naar Hoornaar

Er resten Urk dit kalenderjaar nog twee uitduels. Te beginnen komende zaterdag als Urk op bezoek gaat bij SteDoCO. De formatie uit Hoornaar draait prima mee in de bovenste regionen van de Derde Divisie. Op eigen veld zal SteDoCo alles uit de kast willen halen om in het kielzog te blijven van de koplopers. Urk zal een goed voetballende ploeg tegenover zich krijgen. Kan Urk de positieve flow na twee opeenvolgende zeges een vervolg geven?


Feitjes SteDoCo
Voetbalvereniging SteDoCo (Sterk Door Combinatie) uit het Zuid-Hollandse dorp Hoornaar, gelegen in de Alblasserwaard, kende een opmerkelijke sportieve opmars. Begin van deze eeuw speelden de rood-zwarten nog anoniem hun wedstrijden in de 4e klasse. Na een zeer succesvolle periode speelt de club nu voor het 5e seizoen op rij in de Derde Divisie. Hoofdtrainer van het vlaggenschip van SteDoCo is Rick Adjei. De ervaren oefenmeester boekte in het verleden mooie successen bij Unitas en Kozakken Boys en is de opvolger van Frans Adelaar die deze zomer na drie opeenvolgende seizoenen vertrok. Hij wordt geassisteerd door André Hoekstra. Hoekstra is bij velen nog wel bekend als de veel scorende spits van het Feyenoord uit de jaren 80, die onder leiding van maestro Johan Cruijff furore maakte. SteDoCo beschikt over een ervaren en brede selectie.


Slechte generale
SteDoCo kende een slechte generale richting de confrontatie met Urk. In een spannende wedstrijd uit bij Staphorst trok de ploeg uit Hoornaar aan het kortste eind. De geel – blauwen hadden aan een treffer van Jurian vd Brink genoeg om 3 kostbare punten uit het vuur te slepen. De bezoekers uit Hoornaar waren voor rust de betere ploeg, maar verzuimden om te scoren. Na de pauze waren de beste kansen voor Staphorst en bleek de goal van vd Brink goud waard. Met de pest in het lijf verliet SteDoCo sportpark het Noorderslag. Voor eigen publiek wil SteDoCo niets liever dan de kater van Staphorst wegwerken middels een zege op Urk.


Roerige week
Urk moest na een roerige en emotionele week aan de bak tegen Hoek. In een buitengewoon aantrekkelijk duel, waarbij de aanwezige toeschouwers ruimschoots aan hun trekken kwamen, pakte Urk vlak voor tijd drie broodnodige punten. Hoek wist al snel de openingstreffer te maken. Al rap wist het Urker vlaggenschip de opgelopen schade te herstellen. Jammer was dat Hoek vrijwel meteen terugkwam tot 3 – 2. Na de rust moest Urk op haar hoede blijven voor de snelle aanvallers van de bezoekers. Tien minuten voor tijd kwam Hoek via een benutte penalty op gelijke hoogte. Ondanks het prima veldspel van Urk leek de ploeg toch twee punten te verspelen. Echter, de prima ingevallen Pieter Brands kopte een uitstekende voorzet van Jan Ras doeltreffend tegen de touwen en bezorgde Urk daarmee drie kostbare punten. Hierdoor is de aansluiting met de middenmoot een feit. Deze zege zal de ploeg het nodige zelfvertrouwen hebben gegeven. Hopelijk trekt Urk de positieve lijn van de laatste weken door en mogen ze met een goed gevoel de confrontatie aangaan met SteDoCO.

Scheidsrechter van dienst is Erik ter Brake. Samen met zijn assistenten, de heren Mario Kwaytaal en Andrew Habib zal de ervaren leidsman de wedstrijd, die om 14.00 uur een aanvang neemt, volgens de regels van de KNVB moeten laten verlopen. De Urker twaalfde man die met eigen vervoer richting Hoornaar zullen afreizen, de navigatie kan worden ingesteld op het volgende adres:

Sportpark SteDoCO
Groeneweg 59
4223 MG Hoornaar

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133