Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk 2 wint in de slotminuut

Urk 2 zit bezig aan een goede reeks wedstrijden. Vorige week wist de ploeg van Puck, Pooi & Daddy met veel strijd te winnen van nummer 3 HZVV, dus nu werden er weer 3 punten verwacht tegen middenmoter Leeuwarder Zwaluwen.

Een stralende dag met fantastisch voetbalweer was een genot voor de vele toeschouwers die op deze prachtige pot voetbal waren afgekomen. Urk begon enigzins wisselvallig aan de wedstrijd. Beide ploegen hadden sterke aanvallende intenties, maar de zwaluwen uit de Friese hoofdstad waren scherper in de afronding. Zodoende stond Urk na 7 minuten al met 0-1 achter. Urk bleef niet bij de pakken neerzitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Na een half uur spelen werd het spel echter stil gelegd, doordat een speler van Leeuwarder Zwaluwen door een ongelukkige val zijn schouder ernstig blesseerde.

Na een half uur wachten en een bezoek van de ambulance ging de wedstrijd verder. Urk ging verder waar het gebleven was en beloonde zich vlak voor rust met de verdiende gelijkmaker. Jelle Milo schoot, na een mooie aanval, van dichtbij de bal tegen de touwen.

Na de ranja en een aantal tactische en motiverende woorden van de Puck, werd er afgetrapt voor de 2e helft. De intenties voor Urk waren onveranderd. De 3 punten moesten op Urk blijven! De ene na de andere aanval strandde bij de sterke Ljouwerse defensie. In de laatste minuten wist Urk toch de ban te breken. Een scherp aangesneden hoekschop van Wouter Hoekman werd hard en zuiver richting doel gekopt door Rick de Boer. De keeper kon met een uiterste kracht inspanning de bal nog keren, maar de rebound van Fokke Barends was de keeper te machtig. De bal lag in het doel met een explosie van vreugde als gevolg! Niet veel later floot de arbiter voor het einde van de wedstrijd.

Zodoende weet Urk weer te winnen, echter moest de koppositie weer worden afgegeven aan Genemuiden, vanwege een beter doelsaldo. Volgende week staat de derby aller derby’s op het programma: Flevo Boys – Urk. Wees welkom op sportpark Ervenbos! Voor nu een goed weekend.