Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk doet goede zaken met winst bij DVS’33

Na 4 keer niet het zoet van een overwinning te hebben gesmaakt, heeft Urk uitstekende zaken gedaan door de belangrijke wedstrijd uit tegen DVS’33 winnend af te sluiten. Lucas Nagel bleek na 90 minuten de beslissende treffer te hebben gescoord. Door deze zege heeft de ploeg van Peter Wesselink weer wat meer lucht gekregen en kan men de naderende confrontatie met Eemdijk vol vertrouwen tegemoet zien!

Met Riekelt Nentjes als linksback, Johannes Schrijver op de rechtsback positie en Pieter Brands op 10 begon Urk aan de klus op de Veluwe. De thuisploeg opende goed, maar zag de bezoekers al na 4 minuten de score openen. Lucas Nagel drukte hard en zuiver af en bracht daarmee zijn ploeg op de zo vurig gewenste voorsprong. Urk zakte in en liet het spel aan de thuisploeg. Die lieten de bal plichtmatig rond gaan zonder echt gevaarlijk te worden. Geduldig en geconcentreerd speelde Urk haar spel en had de zaken vooralsnog prima voor elkaar! Twee kansen in korte tijd voor DVS’33 bleven onbenut. Urk bleef tot aan de pauze goed in de organisatie spelen. Een aanslag op Lucas Tol leverde de dader slechts geel op. Met een 0 – 1 voorsprong zochten de ploegen de box op.

Na de pauze liet Patrick Loenen zijn ploeg met 3 spitsen spelen, terwijl Stef Nijland op de 10 kwam staan. Behoudens wat mooie trappen kwam de voormalige ex – prof niet in het stuk voor. Veel energieker dan voor de pauze trad DVS’33 de tegenstander tegemoet. Echt uitgespeelde kansen kreeg de formatie uit Ermelo niet. De keren dat het gevaar opleverde kwam door opportunistisch spel. Uit de counter was Urk een paar keer levensgevaarlijk! Zo kreeg Klaas Romkes een niet te missen kans om de 0 – 2 op het scorebord te zetten. Vrij voor de doelman wist de aanvaller niet tot scoren te komen. De zeer verdienstelijk spelende Pieter Brands werd vervangen voor Jarno van Essen. Ondertussen tikten de minuten weg. DVS’33 begreep dat er een tandje bij moest worden geschakeld en Urk kwam onder behoorlijke druk te staan. Echter, de achterste linie stond als een dijk en daarnaast verrichte Richard Strijker een aantal uitstekende reddingen. Het enige smetje was dat Urk in een aantal gevallen de wedstrijd niet eerder in het slot gooide. Nu bleef het tot de laatste seconde spannend. Een zwaar bevochten zege viel Urk hierdoor ten deel.

DVS’33 – Urk 0 – 1 ( 0 – 1 )
0 – 1 Lucas Nagel 4 e