Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk doet zichzelf tekort

De eerste nederlaag onder Hennie Spijkerman is een feit. Een nederlaag die te voorkomen was geweest als Urk beter met de mogelijkheden was omgesprongen. Door dit resultaat zal Urk nog op haar hoede moeten blijven en de resterende 5 duels zich veilig moeten spelen. Naast het verlies moest Urk in de geblesseerde uitvallers Iede Nentjes en Lucas Schraal een tweede tegenvaller incasseren.

Het eerste bedrijf was er weinig aan de hand. Beide ploegen gaven elkaar weinig toe, al was Urk de ploeg waar de meeste dreiging vanuit ging. Zo kreeg Lucas Tol twee behoorlijke mogelijkheden om de score open te breken. Verdedigend had de equipe van Hennie Spijkerman de zaak aardig voor elkaar. Toch moest men het antwoord schuldig blijven nadat Julian Jansen middels een lucky goal de openingtreffer maakte. Gedragen door de wind belandde zijn voorzet tot ontzetting van een ieder achter Richard Strijker. Na deze tegenvaller moest Urk zich toch even herstellen. Het werd helemaal zuur toen Iede Nentjes geblesseerd het veld verliet. Klaas Romkes kwam hem aflossen, terwijl Hessel Snoek de rechtsback positie in ging vullen. Urk ging hierna op zoek naar de gelijkmaker. De wil was zeker aanwezig, doelpunten bleven vooralsnog uit. Met een minimale achterstand werden de eerste 45 minuten afgesloten. Het vertoonde spel was acceptabel geweest en gaf hoop op een beter vervolg!

Na de thee kwamen er twee ongewijzigde ploegen binnen de lijnen. Een volgende tegenvaller tekende zich aan nadat Lucas Schraal zich noodgedwongen moest laten vervangen door Andreas Gnodde. Rijnvogels hoefde niet en loerde geduldig op de kansen die komen zouden. In tegenstelling tot de eerste helft was het verval te groot. Daarnaast wist de thuisploeg vrijwel alle persoonlijke duels in haar voordeel te beslissen. Dit betaalde zich na 72 minuten uit in de 2 – 0. Vanuit de omschakeling was het Rijnvogels dat zichzelf in een zetel zette. Andreas Gnodde beloonde zijn invalbeurt nog wel met de aansluitingstreffer en bracht de spanning hierdoor enigszins terug. De hoop op meer werd 3 minuten later alweer aan gruzelementen geschoten toen Maarten Reyneveld de 3-1 tegen de touwen kopte. Na 90 minuten floot de prima leidende scheidsrechter Sander de Brito Roque af en had Urk geen punten overgehouden in Katwijk, wat men overigens volkomen aan zichzelf te wijten had.

Rijnvogels – Urk 3 – 1 ( 1 – 0 )
1 – 0 Julian Jansen 34 e
2 – 0 Victor van Montfort 72 e
2 – 1 Andreas Gnodde 82 e
3 – 1 Maarten Reyneveld 85 e