Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk loopt averij op in Veenendaal

Urk heeft de uitwedstrijd bij DOVO niet weten te imponeren. In een duel waarin Urk het eerste uur redelijk gelijkwaardig was aan de thuisploeg, ging de ploeg er uiteindelijk met 4 – 0 vanaf. Volgens Gert Jan Karsten was het verschil in volwassenheid te groot. Daarnaast was het verdedigen niet altijd even goed, waardoor de ruime nederlaag verklaarbaar is.

Het onderlinge verschil vooraf bedroeg 8 punten. Karsten kon door schorsingen en blessures geen beroep doen op 6 basisspelers. Urk zorgde voor het eerste gevaar. Aan de andere kant moest Richard Strijker gestrekt op een inzet van de zeer getalenteerde Anil Mercan. Diezelfde Mercan legde na 26 minuten de bal panklaar op het hoofd van de volledig vrijstaande Kian Visser. Die wist wel raad met dit buitenkansje en bracht DOVO op voorsprong. Urk moest in de achtervolging maar was daarin niet in staat om dichterbij te komen. De rust brak derhalve aan met een 1 – 0 voorsprong voor de thuisploeg.

Na de hervatting waren Jelle de Boer en Klaas Romkes binnen de lijnen gekomen. Jelle was meteen gevaarlijk, maar zag zijn poging niet tussen de palen belanden. Een kwartier na de hervatting wist DOVO een ingestudeerde corner doeltreffend af te ronden. Opnieuw was Kian Visser het feestvarken en opnieuw rammelde de verdediging. Vervolgens waren het Guido van Dijk en Timo Pluk namens DOVO, die in een tijdsbestek van 5 minuten de 4 – 0 eindstand op het scorebord zetten.

Komend weekend is Urk vrij van competitieverplichtingen. Zaterdag 25 februari komt ACV naar sportpark de Vormt. De ploeg uit Assen draait een fantastisch seizoen en zal met het nodige zelfvertrouwen op zak de strijd aangaan op en tegen Urk. Tot die tijd mag Urk zich herpakken en zich gaan voorbereiden op de kraker tegen ACV.